BT: Semnarea acordului privind preluarea Bancpost este estimată pentru sfârşitul lui noiembrie
Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, anunţă că împreună că Eurobank, au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie a Bancpost.
Data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru sfârşitul lunii noiembrie.
”În ultimele săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord. Echipele de conducere ale celor două părţi doresc să reafirme implicarea în finalizarea unei tranzacţii echitabile şi benefice pentru toate părţile interesate, menţionând că data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 şi va fi anunţată public de îndată ce formalităţile necesare vor fi parcurse în mod corespunzător”, arată un comunicat al băncii, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Detaliile suplimentare vor fi comunicate abia după finalizarea paşilor necesari şi duupă obţinerea tuturor aprobărilor corespunzătoare, spun oficialii băncii.
De asemenea, banca a anunţat luna aceasta că, împreună cu acţionarul său, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), intenţionează să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul băncilor din Republica Moldova.
Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active, BERD fiind acţionar al acesteia din 2001.
Banca Transilvania are o capitalizare de 9,18 miliarde lei.
Banca Transilvania a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în ciuda scăderii veniturilor operaţionale.
Activele băncii au ajuns la jumătatea acestui an la 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2016.
Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.
La jumătatea anului, distanţa dintre Banca Transilvania şi BRD a crescut, în condiţiile în care BRD a afişat active de 51,54 miliarde lei (11,3 miliarde euro) la finalul lunii iunie.
Creditele neperformante erau la nivelul de 8,1% la finalul lunii iunie.
Banca Transilvania (TLV) are un acţionariat divers, care include investitori instituţionali şi oameni de afaceri din Cluj.