Boom imobiliar pe Valea Prahovei. Cât costă o locuință la Sinaia sau Bușteni

×
Codul embed a fost copiat

Pandemia a dat un imbold neașteptat pieței imobiliare de pe Valea Prahovei.

Posibilitatea de a se izola într-o locuință la marginea pădurii, cu vedere către crestele munților Bucegi, îi determină pe mulți să investească într-o proprietate la Sinaia sau Bușteni. S-a ajuns în punctul în care cererea depășește oferta, spun agenții imobiliari.

Zonele preferate de români sunt Sinaia, Buşteni şi Predeal. Caută locuinţe cât mai izolate, care să le ofere linişte şi siguranţă.

Andrei Gornea: "Numărul de clienţi care chiar iau acţiune, care vin să vizioneze, să cumpere imobile s-a dublat faţă de anul trecut."

În medie, preţul unui apartament nou pleacă de la 1000 de euro/metrul pătrat construit şi poate ajunge până la 1300 de euro.

Citește și
„Killer Commando 29155”, unitatea specială a lui Putin care efectuează sabotaje și comite asasinate pentru Kremlin

Marius Buruiană, arhitect: "Acestea sunt cele mai căutate: două camere, trei camere maximum, să fie până în 50.000 de euro. "

Un complex din Buşteni are 32 de apartamente. Construit la sfârşitul lui 2018, îşi aştepta cumpărătorii când a izbucnit pandemia. Surprinzător, criza prin care trecem l-a ajutat pe proprietar să vândă toate locuinţele în doar câteva luni.

Cristian Stratan, dezvoltator imobilar: Sincer nu m-am aşteptat nicio secundă ca vânzările să crească, pot spune că au crescut chiar spectaculos după relaxare, similar cu anii 2007 când era boom-ul imobiliar.

După o viaţă în care a predat istorie într-o şcoală din Bucureşti, un profesor de 73 de ani a decis să îşi petreacă verile la Buşteni. În jur de 70.000 de euro l-a costat noul apartament cu trei camere.

Constantin Cerchez, client: "Preţurile variază, în ceea ce priveşte preţurile la această locaţie mi s-au părut ok. Am văzut altele cu preţuri mai mari, chiar exagerate. Este pădurea, este muntele, este râu şi susurul râului care pe mine mă fascinează"

Căutate sunt şi vilele cu o mică grădină. În Sinaia de exemplu, pentru o casă ridicată după anul 2000, prețul este în medie de 460 euro/m pătrat construit, la care se mai adaugă şi costul terenului. Casele mai vechi sunt ceva mai ieftine, dar au nevoie de renovare. O alternativă pentru cei care îşi caută o vilă la munte este şi Valea Doftanei, aflată la nici o oră de Buşteni.

Client: "Ne-am dorit un loc unde să ne putem refugia chiar în această pandemie pentru că l-am achiziţionat chiar în această pandemie."

Luminiţa Dragomir, agent imobiliar: "Preţurile sunt unele bune ca şi oferte pot fi adevărate ocazii de preţuri mici pentru că oamenii vor să vândă repede".

Un complex scos de curând la vânzare oferă izolare, dar cu utilaţi, pentru cei care îşi doresc o locuinţă departe de civilizaţie.

Maria Petrache, proprietar: "Suprafaţa terenului este în jur de 3.900 de metri, casa de locuit are undeva la 160 de metri, iar bucătăria şi casa alăturată undeva la 120 de metri. Undeva între 180 şi 190.000 de euro".

Indiferent de zonă, cele mai căutate rămân proprietăţile mici, care nu necesită lucrări de întreţinere şi care îţi oferă posibilitatea de munci de acasă. Vestea bună e că deşi cererea a crescut, preţurile sunt la nivelul de anul trecut.

Articol recomandat de sport.ro
https://www.sport.ro/nationala/mircea-lucescu-a-rabufnit-dupa-romania-lituania-si-a-luat-decizia-mizerabil-execrabil-teribil.html
https://www.sport.ro/nationala/mircea-lucescu-a-rabufnit-dupa-romania-lituania-si-a-luat-decizia-mizerabil-execrabil-teribil.html
Citește și...
Cum a schimbat pandemia programul
Cum a schimbat pandemia programul "Noua Casă". Ce venituri trebuie să ai pentru a cumpăra o casă

S-a dat startul programului "Noua Casa'', iar de miercuri, doritorii îşi pot depune dosarele la bănci ca să îşi cumpere un apartament sau chiar o casă, printr-un credit garantat de stat.

Recomandări
Uniunea Europeană, în pragul unui declin economic. E nevoie de investiții anuale de 800 de miliarde de euro
Uniunea Europeană, în pragul unui declin economic. E nevoie de investiții anuale de 800 de miliarde de euro

Uniunea Europeană trebuie să investească anual 800 de miliarde de euro pentru a-și stopa declinul și a reduce decalajele economice, față de China și Statele Unite.  

Surse: Guvernul spune că armata poate să doboare dronele rusești care ajung în România. Ciolacu: „Cum adică nu am legislație”
Surse: Guvernul spune că armata poate să doboare dronele rusești care ajung în România. Ciolacu: „Cum adică nu am legislație”

Drona intrată în urmă cu două nopți în spațiul aerian românesc, când ruşii au atacat violent porturile ucrainene, readuce în discuție capacitatea noastră de intervenție în astfel de cazuri.

Ploi puternice în aproape toată țara. ANM a emis cod galben în mai multe județe. HARTĂ
Ploi puternice în aproape toată țara. ANM a emis cod galben în mai multe județe. HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi însemnate cantitativ în majoritatea zonelor ţării, până joi, la ora 10:00. Pentru unele zone a fost emisă o avertizare cod galben, cantitatea de precipitaţii urmând a depăşi 40 de litri pe metru pătrat.