BMW, investiție de un miliard de € într-o fabrică în Ungaria, la 40 de km de graniţa cu România

bmw
iStock

Constructorul auto german BMW a anunţat marţi că va investi un miliard de euro într-o nouă fabrică, lângă oraşul Debrecen din Ungaria, situat la aproape 40 de kilometri de graniţa cu România, în contextul creşterii tensiunilor comerciale la nivel global.

Compania a anunţat că lucrările vor începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului viitor, relatează news.ro, citând Bloomberg. Unitatea este aşteptată să producă circa 150.000 de autovehicule anual. Compania nu a precizat ce model va fi produs în noua fabrică.

BMW construieşte prima sa fabrică în Europa din ultimele două decenii, în contextul în care măsurile protecţioniste, anunţate în ultimele luni, au crescut costurile la nivel global.

O astfel de decizie va ajuta compania să ţină costurile sub control, în contextul tensiunilor comerciale care pot afecta fabrica din Statele Unite, consideră analiştii. În plus, o unitate în Ungaria oferă mai multă flexibilitate companiei şi în contextul Brexit-ului.

BMW a anunţat recent că va mări preţurile a două SUV-uri fabricate în Statele Unite şi comercializate pe piaţa chineză, pentru a lua în considerare costul suplimentar al tarifelor impuse importurilor de automobile de către autorităţile din China, cea mai mare piaţă auto din lume.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Motivele pentru care BMW a ales Ungaria, evitând România

Investiția se va ridica la aproape un miliard de euro, locația de producție va oferi o capacitate de până la 150.000 de unități pe an și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

Potrivit anunțului oficial al BMW, Debrecen este locul ideal pentru companie pentru extinderea rețelei de producție. A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate și apropierea de rețeaua de furnizori consacrați. Personalul calificat din zonă a fost un alt avantaj important. Pe lângă echipa de la uzină, numeroase locuri de muncă vor fi create la furnizori de piese și servicii, atât în cadrul noii facilități de producție, cât și în regiune, relatează profit.ro.

"Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creștere globală. După investițiile semnificative din China, Mexic și SUA, acum ne consolidăm activitățile din Europa pentru a menține un echilibru al producției la nivel mondial între Asia, America și continentul nostru, Europa", a declarat Harald Krüger, președinte al Consiliului de Administrație al BMW AG. "Europa este cea mai mare locație de producție a BMW Group. Numai în 2018 investim peste un miliard de euro în uzinele noastre din Germania pentru a le actualiza și a le pregăti pentru mobilitatea electrică."

Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil pentru producție, a adăugat: "În viitor, fiecare uzină BMW Group din Europa va fi echipată pentru a produce automobile electrificate, dar și convenționale. Noua noastră uzină din Ungaria va fi capabilă să producă atât modele BMW cu motoare termice, cât și electrificate - totul pe o singură linie de producție. Va aduce o capacitate mai mare pentru rețeaua noastră mondială de producție. Când va începe producție, uzina va stabili noi standarde în ceea ce privește flexibilitatea, digitalizarea și productivitatea".
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Este lege: Românii vor plăti taxe și impozite mult mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare
Este lege: Românii vor plăti taxe și impozite mult mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare

Românii vor plăti din 2015 taxe și impozite pe proprietăți mult mai mari decât în prezent, iar în condițiile în care suntem țara cu cel mai mare număr de proprietari din Europa, legea va afecta direct practic întreaga populație a României.

ONU: Peste 1 miliard de mese cu mâncare sunt aruncate în fiecare zi, deși 730 de milioane de oameni suferă de foame
ONU: Peste 1 miliard de mese cu mâncare sunt aruncate în fiecare zi, deși 730 de milioane de oameni suferă de foame

Mai mult de 1 miliard de mese cu mâncare sunt aruncate în fiecare zi, atât în țările sărace, cât și în cele bogate, în ciuda faptului că peste 730 de milioane de oameni trăiesc în foamete în întreaga lume.

Statul, incapabil să încaseze taxe și impozite de la o treime din economie. Câte miliarde se pierd din cauza evaziunii
Statul, incapabil să încaseze taxe și impozite de la o treime din economie. Câte miliarde se pierd din cauza evaziunii

România este pe locul al treilea la nivel european într-un top nedorit al economiilor informale, neobservate.  

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.