Banca Mondială: Se fac mai ușor afaceri în R. Moldova și Serbia decât în România


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 01 Noiembrie 2017 15:13
Categorie: Stiri Economice
banca mondiala

România a coborât, anul acesta, nouă poziții față de clasamentul anterior al Băncii Mondiale, Doing Business, ocupând poziția 45 între 190 de țări.

Principalele puncte slabe, un de situația s-a deteriorat față de anul trecut, sunt racordarea anevoioasă a firmelor la rețeaua de electricitate și obținerea dificilă a autorizațiilor de construire, relatează profit.ro.

Deși a obținut un punctaj total mai bun decât în anul anterior, România se află, în acest clasament, în urma a numeroase țări din regiune, precum Polonia, Serbia și chiar Republica Moldova, care ocupă poziția 44. România se află însă înaintea Ungariei și Bulgariei, care ocupă în acest clasament poziția 48, respectiv 50.

Cea mai abruptă coborâre în clasament, în cazul României, a fost la indicatorul "obținerea autorizațiilor de construire", unde a pierdut 55 poziții, până pe locul 150. Acesta este și criteriul la care România este cel mai slab poziționată.

Un alt criteriu la care România se situează foarte slab este "accesul la electricitate", unde ocupă poziția 147, în coborâre de pe poziția 134 în urmă cu un an.

Pe de altă parte, România a făcut progrese la "înregistrarea proprietăților", prin digitalizarea acestui proces, dar și la "plata taxelor", unde se află pe poziția 42.. Pe primele locuri în clasamentul general Doing Business 2018 se află Noua Zeelandă, Singapore, Danemarca, Coreea de Sud, Hong Kong, SUA și Marea Britanie.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

 

 

Sursa: profit.ro

Cum au devenit festivalurile un fenomen social în România. Afaceri de zeci de milioane
VIDEO PROTVPLUS.RO