Autostrada Orastie-Sibiu va fi deschisa circulatiei in luna septembrie anunta ministerul Transporturilor.

Autoritatile se tem insa ca lotul 3 al soselei de viteza Orastie Sibiu este de slaba calitate si nu este exclus sa apara fisuri si in alte parti.

Daca initial aparusera fisuri pe 200 de metri, recent au aparut pe inca 300. Si nu este totul.

"Suspiciunea ca aceste lucrari sunt facute cu aceeasi slaba calitate si pe aceste tronsoane ale aceluiasi segment persista. Trebuie sa fim pregatiti si pentru probleme similare in alte zone ale aceluiasi tronson", spune Dan Costescu, ministrul transporturilor.

Adica pe toti cei 22 de kilometri. Totusi, cei din ministerul Transporturilor promit ca in septembrie, cand lucrarile de reparatie se vor termina, vom circula pe aceasta autostrada. Intre timp, va fi realizata o expertiza tehnica a intregului lot. Abia in decembrie vom afla daca temerile autoritatilor sunt intemeiate.

Tot pana la sfarsitul anului vor fi date in exploatare si alte tronsoane de autostrada. Daca este sa credem un scenariu optimist, in curand vom putea circula pe autostrada de la Sibiu pana la granita Romaniei cu Ungaria. Cu o mica exceptie.

"Vom avea un mic segment lipsa, ca de obicei in Romania, este un segment lipsa, lucrari de arta foarte complicata care necesita proiectare si reproiectare pentru a intra in conditii de mediu impuze de comunitatea europeana", spune Dan Costescu, ministrul transporturilor.

Lucrarile complicate sunt de fapt pasarele si traversari pentru animale - in special ursi. Totusi ministrul Transporturilor crede ca pana la sfarsitul anului am putea avea aproape 94 de kilometri noi de drum. Mai multe detalii despre constructia autostrazilor aflati chiar de la inaltul oficial duminica, la ora 10, in emisiunea "Dupa 20 de ani”.