"Au scapat niste poze, asa am aflat". Seful CNADNR dezvaluie secretul ascuns timp de 3 ani pe autostrada Sibiu - Orastie

20-10-2015 19:46


Seful CNADNR a explicat pentru Stirile ProTV pozitia statului roman in legatura cu segmentul de autostrada ce a sfarsit prin a fi demolat.

"Exista o portiune de aproximativ de pana in 300 de metri care a fost demolata, termenul e dur, dar asta s-a intamplat. Noi am solicitat acest lucru. Am vazut de la prima fisura ca antreprenorul a tot tergiversat luarea unor masuri concrete. Doar la amenintari au reactionat. Am facut propriile noastre masuratori.

Proiectul a fost bun, dar a fost o greseala de executie, nu au stabilizat terenul de fundare. Avem poze din 2012, obtinute acum, in aceeasi portiune aparuse fisura. Ei stiau, pentru ca s-au "scapat" niste poze.

Au vehiculat ca i-am pus sa toarne asfalt la -10 grade. Ei au turnat asfalt in 2013, intr-adevar la -10 grade, consultantul i-a pus sa scoata afara tot asfaltul si nu li s-a platit. Niciun milimetru nu s-a miscat terenul. E greseala de executie. Trebuia pusa piatra sparta pe argila, apele nu s-au mai scurs cum trebuie si a aparut fisura.

Daca nu s-ar fi demolat, n-am fi aflat adevarul, au recunoscut si ei. N-a fost construita pe apa, e argila.

Managementul lor din Italia va veni in Romania. Daca nu vor sa repare, vom face scrisori catre ambasada si vom informa Bruxelles-ul. Cu siguranta se poate ajunge in instanta si le vom cere pagube.

Daca ii dadeam drumul in 2014 sau in 2015, fisura tot aparea, a mai aparut una de cand e traficul oprit", a spus Narcis Neaga pentru StirileProTV.

VIDEO PROTVPLUS.RO