Premierul Dăncilă dă vina pe șeful CNAIR pentru situația dezastruoasă a autostrăzilor

Viorica Dancila
Agerpres

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de marți.

Ea a amintit că, luni, a cerut demiterea din funcţie a şefului CNAIR, Narcis Neaga.

"Este foarte important ca avansul economic să fie susţinut de implementarea proiectelor de investiţii, atât de necesare pentru dezvoltarea economiei. Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte", a spus Viorica Dăncilă, marţi, în debutul şedinţei Executivului.

Premierul a dat ca exemplu autostrada Sibiu - Piteşti, secţiunea 4, care "avea documentaţia gata din luna mai a anului 2018", însă "actualul management a anulat-o şi timp de mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei".

"Un alt exemplu îl reprezintă secţiunile 3 şi 4 aferente drumului expres Craiova - Piteşti ale căror proceduri de proiectare şi execuţie sunt blocate de către CNAIR, deşi documentaţia este definitivată încă din anul 2017. Aceeaşi conducere a CNAIR şi-a asumat termene total nerealiste în cazul finalizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. Mă refer la deschiderea integrală a circulaţiei pe autostrada Sibiu - Nădlac, precum şi la realizarea a 180 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an", a precizat Dăncilă.

Citește și
botosani
Protest în Botoșani din cauza drumurilor proaste: "Moldova e izolată"

Prim-ministrul a punctat că "blocajele şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru România".

"Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii nici din partea autorităţilor şi nici din partea constructorilor. Domnule ministru Răzvan Cuc, am încredere că vă veţi implica în continuare în monitorizarea atentă a proiectelor, astfel încât investiţiile în infrastructură să se realizeze în termene cât mai scurte", a transmis premierul, potrivit Agerpres.

Citește și...
Locul de poveste din România izolat de drumuri pline de gropi. Ce găsiți în zonă
Locul de poveste din România izolat de drumuri pline de gropi. Ce găsiți în zonă

Ţara Moţilor, un loc de poveste cu peisaje spectaculoase, peşteri săpate în stânci şi dealuri pline de flori, rămâne o destinaţie greu de atins.

Protest în Botoșani din cauza drumurilor proaste:
Protest în Botoșani din cauza drumurilor proaste: "Moldova e izolată"

Protest neobişnuit vineri în Botoşani. Sute de oameni au ieşit în stradă, supăraţi că îşi rup maşinile pe drumurile proaste, pline de gropi.

„Mica Transalpină”, construită lângă Timișoara pe fonduri europene. Ce speră autoritățile
„Mica Transalpină”, construită lângă Timișoara pe fonduri europene. Ce speră autoritățile

Munţii noștri ascund peisaje spectaculoase, dar inaccesibile, în lipsa unor drumuri asfaltate. Pentru a atrage turiști, autoritățile din Timiș au construit cu fonduri europene o șosea care mărginește munții Poiana Rușca.

Klaus Iohannis a contestat la CCR Legea privind circulația pe drumuri publice
Klaus Iohannis a contestat la CCR Legea privind circulația pe drumuri publice

Președintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.