Afaceri de succes în Bucovina. Încălțămintea care concurează cu firme din străinătate
Zeci de antreprenori din Bucovina pot fi concurență serioasă pentru marii producători de încălțăminte din întreaga lume.
În Vicovul de Sus sunt zeci de localnici care au dezvoltat fabrici, unde fac pantofi de sport de zi cu zi sau de ocazie. Cei mai apreciați dintre ei vând cu succes și în străinătate!
În anii '80, în Vicovul de Sus se ridica prima fabrică de încălțăminte, prin inițiativa a doi frați.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Aurel Bobu, administrator fabrică: "Din 1984 și până la revoluție am învățat peste 50 de ucenici. Când a venit revoluția, toți cei 50 și-au deschis propria afacere. La ora actuală avem 700 de angajați. Exportăm în Irlanda, Anglia, Germania, Spania. Vrem să deschidem și în Republica Moldova și Ucraina."
40 de firme și afaceri în familie există acum, numai pentru încălțăminte, în orașul din Bucovina. Asta înseamnă locuri de muncă și dezvoltarea zonei.
Viorel Bobu, administrator fabrică de încălțăminte: "Avem un număr de 600 de angajați numai localnici, iar per total, cu cei din alte localități, avem în jur de 1.000 de angajați. Firma mea are în jur de 6-700 de magazine."
Producătorii spun că cea mai mare concurență vine din Turcia. Fac produse ieftine, dar de calitate slabă. Ai noștri spun că investesc în materiale net superioare.
Aurel Magopăț, proprietar fabrică de încălțăminte: "Acesta este un produs a cărei mostră a provenit din Turcia și acum o producem noi. Am început să îi copiem. Este mai bun decât originalul lor. Am preluat designul și confortul, numai că ăștia sunt din piele 100%. ”
Reporter: Cât ajunge o astfel de pereche?
Aurel Magopăț: ”În jur de 95 de lei fără TVA. ”
Costică face pantofi unicat, la comandă. O pereche poate depăși 1000 de euro.
Costică Mandici, producător încălțăminte: "Am lucrat pentru o firmă online din Republica Moldova. Ei ne-au inspirat și am făcut și noi firmă de online. Avem și încălțăminte scumpă, dar și ieftină. Pentru cine își permite o încălțăminte cu perle, dantele."
Clienții comandă de peste tot produse din Vicovul de Sus. De pildă, câțiva ucrainieni și-au umplut mașina cu pantofi de ocazie și încălțăminte sport.
Iuliana, clientă din Ucraina: "Toate stilurile. De la elegant, la pantoful clasic și cel sportiv. Au prețuri foarte, foarte bune. Au calitate, piele naturală."
Bărbat din Ucraina: "Am venit special pentru încălțăminte, am cumpărat un portbagaj plin.
Proprietarii acestor fabrici de încălțăminte spun că năzuiesc să devină o concurență serioasă pentru mărci renumite, din străinătate.
Sursa: Pro TV
Etichete: firme, antreprenori, afaceri, incaltaminte,
Dată publicare:
13-05-2019 07:15