Activitatea economică în zona euro a revenit pe creștere. A depășit așteptările specialiștilor

Ultima actualizare: 24-07-2020 15:14
Activitatea economică în zona euro a revenit pe creștere. A depășit așteptările specialiștilor
Getty

Activitatea economică în zona euro a revenit pe creştere în iulie, după atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată rezultatele unui studiu realizat de compania de analize financiare Markit.

 

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a crescut în iulie la 54,8 de puncte, de la 48,5 puncte luna precedentă, potrivit unei estimări a companiei Markit, cu sediul la Londra.

Este cel mai ridicat nivel de la mijlocul lui 2018 şi depăşeşte aşteptările analiştilor, de 51,1 puncte.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

"Companiile din zona euro au avut un start încurajator în trimestrul trei, producţia înregistrând în iulie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii peste doi ani, după atenuarea restricţiilor şi redeschiderea economiilor", a subliniat Chris Williamson, economist şef la Markit.

 

Cel mai ridicat nivel de la mijlocul lui 2018

 

Noul indice al afacerilor a urcat în iulie la 52,7 de puncte, de la 47 de puncte luna precedentă, cel mai ridicat nivel începând din octombrie 2018, sugerând că redresarea se va extinde şi în august, deşi există temeri că vor continua concedierile.

Indicele care măsoară activitatea în sectorul serviciilor din zona euro a crescut în iulie la 55,1 de puncte, de la 48,3 puncte luna precedentă.

Este cel mai ridicat nivel începând de la mijlocul lui 2018, şi depăşeşte aşteptările analiştilor, de 51 de puncte.

Indicatorul PMI pentru industrie a urcat la 51,1 puncte în iulie, de la 47,4 puncte luna precedentă, pe fondul creşterii comenzilor noi de export.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO