Povestea familiilor de rromi din Tamas care incearca sa scape de saracie prin munca
O comunitate de rromi din Bihor a primit sansa la o viata normala. Oamenii impletesc zi de zi cosuri din nuiele pentru export si reusesc astfel sa-si creasca pruncii in conditii mai bune.
Au bani ca sa-i tina la scoala si pot ramane langa ei, pentru ca si-au gasit de lucru acasa, nu departe, peste hotare.
Totul a inceput in urma cu doi ani cand Fundatia Ruhama a castigat un concurs de afaceri sociale cu finantare europeana, organizat de Ministerul Muncii.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20.000 de euro, investitia intr-un atelier al comunitatii de rromi din Tamas
Atunci 20.000 de euro au fost investiti intr-un atelier unde cinci membri ai unei comunitati de rromi din satul Tamas au invatat meserie.
"Facem cosuri pentru florarii, cosuri pentru rufe, facem si cosuri pentru damigene din alea mai micute", spune Marius Kocze, seful atelierului de cosuri.
Cele mai multe cosuri ajung in Austria, de unde clientii, multumiti de marfa primita, trimit frecvent comenzi. Angajatii atelierului au astfel sansa sa-si intretina familiile si sa le fie alaturi.
"Mai greu ar fi dincolo, ca nu-ti vezi familia si nu-ti vezi copiii. Aici e bine, ca sunt la mine in sat", declara Eugen Horvat, angajat.
"Pentru comunitatea de acolo, implicit, inseamna locuri de munca, iar acestea evident ca genereaza efecte precum o calitate a vietii crescute, posibilitatea pentru copiii provenind din familiile respective sa nu paraseasca scoala", a marturisit Monica Suciu, director executiv al Centrului Cariere, Fundatia Ruhama.
Reprezentantii fundatiei se gandesc sa extinda atelierul si sa faca din nou angajari.
Ai si tu o idee de afacere care rezolva o problema sociala? Inscrie-te in competitie AICI, pana pe 4 martie.
Toate informatiile necesare pentru a fi participanti la cea mai mare competitie pentru dezvoltarea de afaceri sociale din Romania, "Fabricat in Tara lui Andrei", le gasiti pe www.taraluiandrei.ro