Ce trebuie sa stiti despre "Fabricat in Tara lui Andrei", cea mai mare competitie de afaceri sociale

Ultima actualizare: 03-03-2013 04:54
Fabricat in Tara lui Andrei

„Fabricat in Tara lui Andrei”, cea mai mare competitie de afaceri sociale organizata de Petrom, cu finantari in valoare de 350,000 EUR, sustine 28 de comunitati din toata tara. In articol gasiti toate informatiile necesare pentru a intra in concurs.

Daca ai o idee de afacere sau cauti inspiratie pentru a-ti scrie propria poveste de succes intra pe TaraLuiAndrei.ro.

 

Intreprinderile sociale, afaceri viabile economic, dar care rezolva prin insasi activitatea lor o problema sociala, ar putea fi o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor.

Ce e Fabricat in Tara lui Andrei?

Fabricat in Tara lui Andrei este cea mai mare competitie pentru dezvoltarea de afaceri sociale din Romania. Fabricat in Tara lui Andrei ofera finantari in valoare totala de 350.000 de euro pentru a crea intreprinderi sociale ce produc valoare, rezolva probleme sociale si ofera locuri de munca in comunitatile vizate.

Ce e o afacere sociala?

Afacerile sociale reprezinta afaceri viabile economic care, prin insasi activitatea lor, rezolva o problema sociala. Ele creeaza locuri de munca si pot fi o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor.

Fabricat in Tara lui Andrei ia in considerare o serie de Criterii (Definire cadru inspirata de Social Enterprise Alliance - asociatie ce grupeaza peste 900 de membri – actori din antreprenoriatului social din America de Nord.

Criteriile specifice pe care urmeaza sa le respecte aplicantii vor fi detaliate in cadrul documentatiei tehnice ce disting afacerile sociale de alte tipuri de activitati cu scop comercial sau social:

• Intreprinderile sociale raspund in mod direct unei nevoi sociale critice a unei comunitati - fie prin propriile produse sau servicii, fie angajand un anumit numar de persoane dezavantajate din comunitatea respectiva.

• Activitatile lor comerciale sunt principala sursa de venit stabila pe termen lung

• Bunastarea comunitatii este scopul lor fundamental. Astfel, afacerile sociale vor reinvesti profitul obtinut in activitati ce au ca obiectiv rezolvarea respectivei nevoi a comunitatii.

• Afacerile sociale promoveaza activitati prietenoase cu mediul inconjurator.

In viziunea "Fabricat in Tara lui Andrei", afacerile sociale creeaza locuri de munca acolo unde este mai mare nevoie de ele, iar rezolvarea problemei sociale este de termen lung.

Raspunsul la toate intrebarile voastre  LE GASITI AICI.

Etapele pe care trebuie sa le urmati pentru a participa la "Fabricat in Tara lui Andrei" le gasiti la sectiunea "Ghidul participantului".

In materialul video de mai jos puteti vedea Tutorialul "Fabricat in Tara lui Andrei"

Toate informatiile necesare pentru a fi participanti la cea mai mare competitie pentru dezvoltarea de afaceri sociale din Romania, "Fabricat in Tara lui Andrei", le gasiti pe www.taraluiandrei.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO