ZID PRABUSIT in centrul Capitalei, pe Mosilor! Cine e de vina?

06-04-2010 00:00


UPDATE: Bucuresti, acesta este numele orasului in care zilnic oamenii sunt in pericol de moarte. Aici ploua cu bucati de caramida, iar cladirile vechi cad in mijlocul drumului si blocheaza circulatia la fiecare adiere de vant.

 

S-a intamplat marti pe Mosii Vechi, unde o bucata dintr-o casa paraginita a bagat spaima in trecatori, dupa ce s-a prabusit cu zgomot. Si totusi, cine va raspunde pentru asta? Vinovati sunt si proprietarii pentru ca nu le consolideaza, dar si autoritatile pentru ca nu se implica si nu vor sa salveze imobilele de patrimoniu.

La fel de putrede sunt si cladirile vecine. Cum autoritatile nu isi bat capul sa le reconsolideze si ii lasa pe proprietari sa se lupte singuri cu morile de vant nu o sa treaca mult si vom vorbi si despre victime.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca cei patru proprietari ai imobilului au fost amendati cu 7.000 de lei. Edilul a sesizat si Inspectia de Stat in Constructii, precum si Primaria Capitalei, in legatura cu prabusirea constructiei.

Potrivit datelor de pe site-ul Primariei Capitalei, in acest moment, in Bucuresti sunt 254 de imobile incadrate in clasa I de risc seismic (se pot prabusi la un cutremur de intensitate medie). In aceste cladiri sunt nu mai putin de 2510 apartamente.


VIDEO PROTVPLUS.RO