Zeci de mii de hectare de teren nu se regasesc in actele de cadastru
Din aceasta cauza, oamenii se trezesc acum ca lucreaza pamantul altuia ori ca si-au construit casa pe locul vecinului.
Proprietarii nu-si pot vinde terenul deoarece nu stiu coordonatele. Neregulile au fost descoperite dupa ce Uniunea Europeana a cerut masurarea terenurilor cu aparate moderne.
Unul dintre judetele cu cele mai multe incurcaturi funciare este de departe Teleormanul. Aici, proprietarii a aproape 80.000 de hectare nu stiu care sunt pamanturile lor. In comuna Nanov, de exemplu, nu exista plan cadastral pentru 75% din suprafata comunei. Multi tarani au constatat ca si-au construit casele pe proprietatea vecinului.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
De trei ani, Agentia Nationala de Cadastru incearca sa remedieze situatia creata de aplicarea confuza a legilor funciare. Din cele peste 100.000 de titluri emise, avem in proportie de 60% probleme cu acestea in sensul ca nu exista fise cadastrale care sa individualizeze in teren proprietatea fata de vecinatati sau fata de alte puncte fixe.
Terenurile vor fi masurate din nou, cu aparate moderne, spune Agentia de Cadastru. Operatiunea va dura cel putin doi ani.