Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv pentru 29 de zile

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Lasati-ma in libertate! - este strigatul omului de televiziune Dan Diaconescu pentru judecatorii Tribunalului Bucuresti, dupa ce la Judecatoria Sectorului 1 a primit mandat de arestare pe 29 de zile.

Miercuri, 23 iunie

Alaturi de patronul televiziunii OTV ramane dupa gratii, cel putin pana la judecarea recursului, si colaboratorul sau Doru Parv.

Miercuri, dupa opt ore de deliberare, judecatorul a apreciat ca dovezile procurorilor anticoruptie care ii acuza pe cei doi de santaj si amenintare sunt suficiente pentru a-i trimite pe Diaconescu si Parv dupa gratii. Apararea insista ca acuzatiile nu ar fi sustinute de probe.

Investigatorii cred insa ca cei doi i-ar fi cerut 200.000 de euro primarului comunei Zarand, din judetul Arad, ca sa nu dea in vileag "fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru respectivul, cum ar fi ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii" scrie in motivarea inceperii urmaririi penale.

Citește și
justitie
Judecator de la Tribunalul Dolj, retinut pentru fapte de coruptie
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Imediat dupa aflarea verdictului, Dan Diaconescu si Doru Parv s-au intors in arest.

Marti, 22 iunie

Judecatoarea care trebuia sa decida daca Dan Diaconescu si Doru Parv, de la OTV vor fi arestati preventiv a fost recuzata de avocatii celor doi. Motivul? Magistratul i-ar fi crezut deja vinovati pe invinuiti.

Din modul in care conducea sedinta de judecata, avocatii lui Dan Diaconescu si Doru Parv au fost de parere ca judecatoarea Elena Zamfir si-ar fi format deja opinia cu privire la vinovatia acuzatilor.

Avocati celor doi au spus, totodata, ca magistratul nu ar fi avut timp sa studieze dosarul, precum si ca tot ea a semnat autorizatiile de perchezitie in cazul lui Dan Diaconescu.

Din aceste motive, aparatorii au cerut recuzarea judecatoarei.

Audierile incepusera cu cateva ore in urma. Potrivit procedurilor, cazul a fost reluat de indata ce a fost numit un alt judecator.

Patronul OTV si realizatorul Doru Parv sunt acuzati de santajarea primarului aradean, Ion Mot, caruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza imagini compromitaroare cu el.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul TV Doru Parv au fost dusi in fata instantei, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, unde anchetatorii au cerut arestarea preventiva a celor doi, pentru 29 de zile.

Avocatilor celor doi acuzati s-a alaturat echipa de aparatori Ovidiu Budusan si Gheorghita Mateut, dar si altii.

Duba politiei cu care au fost adusi, marti seara, la instanta Diaconescu si Parv a fost lovita cu picioarele de sustinatori ai realizatorilor OTV, adunati in fata sediului Judecatoriei.

Tot marti, avocatul Mihai Rapcea reclama actele procurorului de caz Bocsan Gheorghe. El a sustinut ca cererea de incepere a urmaririi penale impotriva lui Dan Diaconescu, nu contine motivele, indiciile sau probele pentru care acesta a fost retinut.

Avocatul a mai spus ca, desi Diaconescu a fost citat si audiat ca martor, a devenit brusc invinuit fara sa i se prezinte argumente. 

Avocatul a mai aratat ca Diaconescu nu este administrator la SC Oglinda Television SA si SC Ocram Televiziune SA, ci doar actionar la aceste doua societati.

Dan Diaconescu a fost retinut sub acuzatia de santaj si amenintare. Alaturi de el, si colaboratorul sau, Doru Parv, a fost pus sub invinuire pentru complicitate. In cursul zilei de marti, procurorii i-au dus pe cei doi in fata judecatorilor.

Marti, procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv ordonante de retinere pentru 24 de ore, dupa ce acestia au fost audiati mai multe ore la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Avocatul Daniel Fenechiu, care il apara pe Doru Parv, a declarat, marti dimineata, ca acest dosar este unul politic.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Mihai Rapcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca ordonantele de retinere au fost date in jurul orei 6.00 si ca intre Diaconescu si Parv nu a mai existat nicio confruntare.

Va reamintim ca procurorii DNA l-au pus sub invinuire luni pe Dan Diaconescu. La sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde patronul de televiziune a fost chemat luni.

Potrivit Procurorilor, Dan Diaconescu l-ar fi santajat si amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Investigatorii spun ca cei doi i-ar fi cerut 200.000 de euro primarului comunei Zarand, din judetul Arad. Asta ca sa nu dea "in vileag fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand", scrie in motivarea inceperii urmaririi penale.

Edilul, Ion Mot, ar fi platit 30.000 euro si 4.200 lei dupa care a apelat la procurori.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat pentru MEDIAFAX, ca singura proba pe care procurorii o au impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot.

Potrivit avocatului, Dan Diconescu va ramane la DNA pana cand va fi adus de la Arad si Doru Parv.

Doru Parv este si el cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta in urma denuntului primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot. Parv a fost ridicat de anchetatori si va fi adus de la Arad la Bucuresti, ca sa fie confruntat cu Dan Diaconescu.

Luni, 21 iunie

La intrarea in sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat ca procurorii "n-au vrut sa-mi spuna ce caseta cautau" pentru ca "in laptopul meu exista niste coduri, legate de continutul fiecarei casete si ar fi gasit mai usor ce cautau", a spus Diaconescu.

Patronul OTV a declarat ca nu exclude posibilitatea sa fie "inchis" si ca a crezut ca ancheta procurorilor anticoruptie este o farsa, o gluma.

Diaconescu a povestit ca a fost plecat din tara pentru cateva zile, intr-o scurta vacanta si ca s-a intors imediat ce a aflat despre perchezitiile procurorilor. "Nimeni nu s-ar fi intors pentru o asemenea gluma", a spus Diaconescu.

El sustine ca anchetatorii cautau mai multe casete, insa nu au ridicat nimic. "Sunt cameraman amator si filmez de zece ani tot ce mi se pare interesant, asa ca am o colectie impresionanta de casete. Cu ministrul cutare, cu deputatul cutare...", a spus Diaconescu.

El a mai anuntat ca procurorii au perchezitionat, pe langa locuinta sa, si sediul OTV, precum si o casa din strada Franklin din Capitala, in care este sediul social al OTV. "Am inteles ca au sapat pe-acolo prin curte, poate o cautau pe Elodia", a spus Dan Diaconescu.

 Procurori DNA, insotiti de forte de ordine, au descins luni la sediul OTV din Capitala si la locuinta patronului postului TV, Dan Diaconescu. Ei cautau cateva casete care constituie probe in dosarul Doru Parv, cercetat pentru trafic de influenta.

Dan Diaconescu a fost audiat la DNA in 19 februarie, ca martor, intr-un dosar in care primarul unei comune aradene l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului.

In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.

Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Parv este cercetat de procurori pentru trafic de influenta, avand calitatea de invinuit in acest dosar.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Deputatul PDL Sorin Pandele a fost trimis in judecata pentru coruptie
Deputatul PDL Sorin Pandele a fost trimis in judecata pentru coruptie

Dupa o situatie dubioasa cu un teren pe care l-ar fi facut pur si simplu cadou, PDL-istul Sorin Pandele intra pe "terenul" instantei supreme.

Judecator de la Tribunalul Dolj, retinut pentru fapte de coruptie
Judecator de la Tribunalul Dolj, retinut pentru fapte de coruptie

Judecatorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost retinut de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, intr-un dosar de coruptie, potrivit Mediafax

Tatal si fiul, la tribunal! Nati si Or Meir au fost trimisi in judecata
Tatal si fiul, la tribunal! Nati si Or Meir au fost trimisi in judecata

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Nati Meir si Or Meir. Ei sunt acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.