Tatal si fiul, la tribunal! Nati si Or Meir au fost trimisi in judecata

Dată publicare: 01-06-2010 00:00
Dată actualizare: 13-05-2012 05:44


Nati Meir

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Nati Meir si Or Meir. Ei sunt acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Conform DNA, in cursul anului 2008, Nati Meir, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins de la o denuntatoare suma de 50.000 euro. In schimbul acestor bani el a promis ca va interveni pe langa magistratii-judecatori din cadrul Tribunalului Galati, pentru ca acestia sa dispuna revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate a denuntatoarei.

Ea avea un dosar penal, in care fusese trimisa in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009, cat si in lunile martie-aprilie 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, Meir Or, a pretins suma totala de 65.000 euro de la cinci denuntatori. In schimbul acestor bani el a sustinut ca poate interveni pe langa magistratii-judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acestia instrumentau doua dosare penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita.

La data de 22 aprilie 2010, fiul lui Nati Meir a fost prins in flagrant delict, imediat dupa primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau.

Sfatuit de tatal sau, Or Meir a incercat sa previna eventualele probleme si a incheiat cu denuntatorii un asa-zis contract de imprumut.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati.

Sursa: Pro TV

Tags: nati meir, or meir, dna,


VIDEO PROTVPLUS.RO