Judecator de la Tribunalul Dolj, retinut pentru fapte de coruptie

Dată publicare: 08-06-2010 00:00
Dată actualizare: 05-06-2012 13:44


Judecatorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost retinut de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, intr-un dosar de coruptie, potrivit Mediafax

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Craiova, judecatorul Aurel Ilie, magistratul Bogdan Diaconescu urmeaza sa fie adus, marti, la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventiva.

Sedinta nu va fi publica, urmand sa se desfasoare in camera de consiliu. 

Magistratul Bogdan Diaconescu este retinut intr-un caz de coruptie in care au fost arestati judecatorul Laurentiu Anghel si avocatii Ion Militaru si Octavian Tiberius Ciuca.

Ei sunt invinuiti intr-un caz de coruptie in care un detinut din Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, Sergiu Stanagoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocati, la judecatorul Laurentiu Anghel, care, la randul sau, urma sa vorbeasca, in favoarea detinutului, cu judecatorul Bogdan Diaconescu, pentru obtinerea unei pedepse mai usoare, a declarat Mircea Gacea, avocatul judecatorului arestat.

Judecatorul Laurentiu Anghel este cercetat pentru trafic de influenta si complicitate la dare de mita, iar cei doi avocati sunt cercetati pentru trafic de influenta. Cei trei au fost arestati preventiv in 6 mai.

Tags: dna, anchete,


VIDEO PROTVPLUS.RO