Blocul operator de la Universitar a fost inchis – se opereaza la Floreasca!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Decizie drastica luata de Conducerea Spitalului Universitar din Capitala. Dupa ce pacienta infectata la spitalul CF2 a fost operata, medicii au hotarat sa inchida intreg blocul operator, timp de 48 de ore ca sa sterilizeze salile.

Alice  Preda, pacienta de 35 de ani adusa de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, marţi noapte, in stare foarte grava si aflata acum in soc toxico-septic, a fost operata luni. Medicii i-au facut o incizie pentru a-i introduce un tub de dren.

Pentru a nu contamina insa si Spitalul Universitar cu bacilul gram negativ, din Spitalul CF2, medicii au luat decizia ca dupa operatie sa inchida intreg blocul operator si sa dezinfecteze totul, timp de 48 de ore.

In aceste conditii, toate cazurile care necesita interventie chirurgicala de urgenta vor fi redirectionate catre Spitalul de Urgenta Floreasca.

Un germene periculos, similar piocianicului. Cu asa ceva au fost infectate cele doua femei ajunse la rascruce, dupa ce au fost operate in Spitalul CF2.

Citește și
Bebelus
Ucisa de microbii din spital? O fetita de 6 luni a murit de septicemie
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Anuntul a fost facut de oficialii din Ministerul Sanatatii. Medicii stiu acum cu exactitate ca au fost contaminate cu bacilul gram negativ, care a gasit teren bun din cauza conditiilor improprii in care au fost efectuate interventiile. Bacteria, odata ajunsa in sange, elimina o toxina puternica direct in ficat si rinichi. Cumplit este ca una dintre paciente nu da semne ca isi revine.

Acum exact o saptamana, Alice Preda intra pe picioare la Spitalul CF2. I s-a facut serclaj, ca sa poata sa pastreze sarcina. Era gravida in 14 saptamani. Imediat dupa operatie, starea ei s-a agravat. S-a declansat o hemoragie, fatul a murit, iar pana la sfarsitul zilei, femeii i-a fost extirpat uterul dupa ce a fost transferata de urgenta la Spitalul Universitar. De atunci, viata ei atarna de un fir de ata. Ramane sedata profund si i se administreaza antibiotice puternice.

"Ii dam in judecata, este o crima" , a declarat sotul lui Alice Preda.

Alaturi de Gabriel Preda sta si sotul Ameliei Antoniu. El este mult mai linistit. Prim-solista Teatrului National de Operata a castigat batalia cu moartea si de acum respira singura. Este constienta.

Intre timp, la Spitalul CF2 au venit rezultatele oficiale ale anchetei.

"Am facut indentificare de germene gram negativ care secreta o toxina numita burkholderia cepacia. In organismul femeilor a ajuns in timpul celor doua interventii la care au fost supuse. Umbland in sala de operatie, manipuland acele intrumente, putea sa fie infectata, manusa, masuta operatorie", a spus Geza Molnar, consilierul ministrului sanatatii.

Asa se explica de ce in luna septembrie, din aceasta cauza, altor doua femei le-a fost extirpat uterul, iar patru bebelusi au fost infectati cu stafilococ. In loc sa se afle toata povestea de pe atunci, sefii spitalului CF2 au pastrat tacerea.

Spitalele CF fac parte dintr-un sistem paralel si au ramas doar o umbra a vremurilor in care la Caile Ferate munceau aproape 200.000 de oameni. Acum doar un pacient din zece mai este ceferist.

Luni dimineata, seful sectiei de ginecologie a fost dat afara de catre cei din Ministerul Transporturilor, apoi alti trei sefi de sectii si-au pierdut slujba.

Seful de la ginecologie a fost demis pentru ca a inchis sectia abia cand pacientele, care au ajuns in final in coma la Spitalul Municipal, luasera infectia.

Ceilalti trei medici care au ramas fara serviciu sunt coordonatori pe specialitatile Medicina Interna, Urologie si ATI, au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Vineri, ministrul Radu Berceanu l-a demis pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase.

Va reamintim ca prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), marti noapte, in stare foarte grava. Cele 2 au facut soc septic in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse in unitatea sanitara a Ministerului Transporturilor.

Starea Ameliei Anton s-a ameliorat, ea respirand acum fara, dar a celeilalte paciente este inca grava.

Aveti persoane internate chiar acum in spitale, cu o astfel de infectie? Daca ati suferit vreo infectie intra-spitaliceasca sau aveti rude ori cunostinte care au preluat un virus din spital, dati-ne detalii despre acel caz!

Puteti salva viata unor oameni!

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Spitalul bolnav! Chiar medicii cer inchiderea maternitatii de la CF2!
Spitalul bolnav! Chiar medicii cer inchiderea maternitatii de la CF2!

UPDATE: "Avem motive sa fim optimisti, dar greul nu a trecut", spun medicii despre starea celor doua paciente internate la Spitalul Universitar din Bucuresti, dupa ce au fost infectate cu o bacterie puternica la Spitalul CF2.

Ucisa de microbii din spital? O fetita de 6 luni a murit de septicemie
Ucisa de microbii din spital? O fetita de 6 luni a murit de septicemie

Intram in spital cu un diagnostic si ne externam cu un altul, provocat chiar de microbii din unitatile medicale. Aproape 10.000 dintre noi o patesc an de an, scrie in statisticile oficiale.

Recomandări
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est
Acoperișuri smulse de vânt, oameni răniți și accidente în vestul și centrul țării. Vremea severă se mută în sud și est

Vântul a măturat cu o forță incredibilă vestul și centrul țării. 8 acoperișuri au fost luate pe sus în Caraș-Severin. Un tânăr din Timișoara a fost lovit de un panou publicitar desprins de o rafală.

Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”
Orașele în care se află cele mai accesibile cartiere din România. ”Condițiile de locuire sunt mai bine satisfăcute”

Sibiu și Craiova sunt orașele care ar avea cele mai accesibile cartiere, arată un clasamant bazat pe votul locuitorilor. La polul opus, se află cartiere din Capitală, dar și din Cluj, unde oamenilor li se pare că viața lor este mai scumpă.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.