Se ascute batalia pentru averea de milioane, lasata de Sabin Balasa

Ultima actualizare: 24-10-2012 05:27

Ultima sotie a pictorului considera ca are, printre altele, si dreptul la o parte dintre tablouri. "Generosi", fiii artistului sustin ca cea care le-a fost mama vitrega ar trebui sa se multumesca si cu 50.000 de euro.


Sansele unei tranzactii parafate chiar in fata judecatorului sunt aproape nule. Si asta pentru ca nici fiii lui Sabin Balasa, nici ultima sotie a pictorului, Melania Iordachescu, nu sunt dispusi sa cedeze. 

Matei si Tudor Balasa sustin ca ultima sotie a tatalui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a apartinut lui Balasa, cu atat mai putin vreo panza din cele cateva zeci pictate in timpul acestui mariaj. 

Totusi, ca si artistul, urmasii acestuia au propus sa plateasca suma de 50.000 de euro, pentru a incheia partajul, insa, cea de care artistul a divortat cu putin inainte de a muri crede ca suma este mult prea mica.

Daca, in fata instantei, Melania Iordachescu a sustinut ca pretinde la randul ei panze semnate de regretatul artist, in afara salii de judecata, ultima sotie a lui Sabin Balasa a refuzat sa spuna de ce crede ca i se cuvin o parte dintre lucrarile atat de valoroase.

Oricum, insistenta celei de care Sabin Balasa a divortat acum un an a facut ca magistratul care judeca partajul sa suspende dosarul pana cand Tribunalul Bucuresti va lua o decizie in privinta drepturilor de autor asupra intregii opere semnate de Balasa.

Asadar, atentia tuturor se indreapta spre acest nou proces deschis de curand de mezinul Matei Balasa si care, sustin cunoscatorii, ar fi doar o formalitate. Nimeni nu poate pune la indoiala ca panzele lui Sabin Balasa ar putea apartine altcuiva. Pe de alta parte, potrivit Codului familiei din Romania, creatiile artistice nu pot fi impartite de autori cu sotii sau sotiile lor.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO