Procurorul Ciprian Nastasiu a demisionat din magistratura
Penalizat la salariu si dat ulterior afara de la Crima Organizata pentru ca a inlesenit eliberarea lui Omar Hayssam, procurorul Ciprian Nastasiu demisioneaza din magistratura.
Nu este singurul procuror celebru, cu necazuri in cariera. Doru Tulus, de la DNA, a scapat de revocarea din functie, dar este acuzat de incalcarea codului deontologic. La fel si procurorul Max Balasescu de la Parchetul Capitalei, care si-a permis sa critice in public o judecatoare.
De joi, Ciprian Nastasiu nu mai este procuror. CSM a luat act de demisia lui dupa un an si jumatate de tensiuni cu sefii din Ministerul Public. Daca in martie 2007 i se taia din salariu pentru ca a cerut personal eliberarea din inchisoare a fugarului Omar Hayssam, in vara a fost exclus si din DIICOT.
Acum, se poate indrepta spre avocatura.
Un alt procuror cunoscut, o alta problema: Doru Tulus de la DNA a fost verificat de inspectorii CSM la cererea fostului ministru al justitiei. Tulus a cerut un ragaz ca sa isi pregateasca apararea.
Pe lista neagra figureaza si numele lui Max Balasescu de la Parchetul Capitalei, dusman declarat al clanurilor mafiote.
Practic, lui Balasescu i se reproseaza ca, dupa ce l-a retinut pe Sile Pietroi, a organizat o conferinta de presa si a vorbit despre succesul operatiunii. O zi mai tarziu, a reactionat in termeni duri la adresa unei judecatoare care a refuzat sa emita mandat de arestare preventiva pe numele suspectului.
Un caz aparte il constituie cel al generalul Dan Voinea, procurorul militar care i-a pus sub acuzare pe sotii Ceausescu si care a instrumentat dosarele Revolutiei si Mineriadele.
Acuzat ca a trenat anchetele si l-a pus in mod gratuit sub invinuire pe Ion Iliescu, Voinea a intrat in colimatorul procurorului general care a cerut revocarea lui din functia de sef-adjunct al Parchetelor Militare. Soarta lui Dan Voinea va fi decisa de ministrul Justitiei.