Procurorii DNA nu renunta: il retrimit in judecata pe senatorul Mihailescu


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 01:29
Data publicarii: Marti 27 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
Serban Mihailescu

Senatorul Serban Mihailescu a fost retrimis in judecata pentru un dosar mai vechi, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (perioada PSD), a fost retrimis in judecata de procurorii anticoruptie, dupa ce acestia au refacut actele de urmarire penala.

Mihailescu a fost trimis, initial, in judecata in 2006, iar doi ani mai tarziu judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus restituirea cauzei la DNA si refacerea urmaririi penale, deoarece s-a apreciat ca el beneficiaza de imunitatea conferita de calitatea de fost ministru coordonator al Secretariatului general al Guvernului.

Restituirea s-a facut in baza unei decizii a Curtii Constitutionale (ulterioara trimiterii in judecata de catre DNA), care a admis o exceptie de neconstitutionalitate ce fusese invocata de un alt inculpat intr-un alt dosar.

Potrivit rechizitoriului, in perioada aprilie - mai 2002, atunci cand avea functie in Guvernul Romaniei, Serban Mihailescu a primit de la Fanel Pavalache noua arme de vanatoare in valoare totala de 264.000.000 ROL.

"Cadoul" a fost primit dupa ce Mihailescu l-a numit pe Pavalache in functia de consilier. Mai mult, armele au fost detinute, fara drept, de catre inculpat, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

La sfarsitul lunii iulie 2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru urmarirea penala fata de Mihailescu Petru Serban, in dosarul sus mentionat.

 

Sursa: Mediafax

Judecatorul Costiniu, acuzat de coruptie, iese la pensie!
DNA a cerut avizul CSM pentru arestarea preventiva a procurorului Carpen
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, trimis in judecata de DNA
VIDEO PROTVPLUS.RO