Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, trimis in judecata de DNA


Ultimul update: Joi 05 Iulie 2012 15:58
Data publicarii: Marti 06 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
dumitru sechelariu

Impreuna cu Dumitru Sechelariu a mai fost trimis in judecata si Iuliean Sutu, directorul SC Transport Public Bacau. Cei doi sunt acuzati de procurorii anticoruptie, de cumparare de influenta.

 

Potrivit rechizitoriului formulat de DNA, in 17 februarie 2010, inculpatul Sechelariu Dumitru a oferit si remis, prin intermediar, inculpatului Sutu Iuliean, suma de 77.400 de lei.

Banii urmau sa fie folositi la cumpararea influentei a doi denuntatori, pentru ca acestia sa intervina pe langa judecatori ai Curtii de Apel Bacau. Acesti judecatori erau membri ai completului de judecata investit cu solutionarea unui litigiu comercial in care era implicata SC Transport Public SA Bacau.

Litigiul viza obtinerea unei solutii favorabile firmei la care inculpatul Sechelariu Dumitru era actionar.

In 17 februarie 2010, Iuliean Sutu a dat celor doi denuntatori suma de 77.400 de lei in scopul mentionat anterior, potrivit DNA.

A doua zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui Sutu pe o perioada de 24 de ore, dupa care Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile.

Masura a fost ulterior prelungita de aceeasi instanta pana la data de 18 aprilie 2010 inclusiv.

"In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea sumei de 77.400 lei consemnata pe numele inculpatului Sutu Iuliean, suma reprezentand produs infractional ca urmare a comiterii infractiunii de cumparare de influenta." - se precizeaza in comunicatul DNA.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Bacau.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO