Medici cercetati. Au eliberat adeverinte medicale false pentru chiulangii


Ultimul update: Duminica 09 Septembrie 2012 14:12
Data publicarii: Miercuri 08 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Constanta
Adeverinte medicale

78 de medici si asistente medicale din Ialomita sunt cercetati pentru fapte de coruptie, dupa ce au eliberat adeverinte false pentru sute de elevi care s-au dat bolnavi doar ca sa isi motiveze absentele.

Acestia erau rasplatiti cu bani, pachete de cafea, ciocolata si tigari. Uimitor este ca, desi sunt cercetati penal, unii isi risca libertatea si dreptul de libera practica si se arata dispusi sa dea scutiri in continuare.

Pustii au lipsit cu saptamanile pentru ca aveau o justificare medicala. In aceste conditii, in 12 licee si grupuri scolare prezenta la ore a scazut dramatic sub 30 %.

Directoarea Grupului Scolar Industrial "Mihai Eminescu", Mariana Geanta, a declarat " Au aparut dintr-o data scutiri, un numar enorm. Ne-am gandit: nu toti copiii astia pot fi bolnavi. Aveau 100- 150 de absente, chiar si mai multe, si daca sunt inapti medical sa repete anul atunci, pentru ca nu pot recupera materia".

Ca sa intelegeti ca vorbim despre o adevarata retea, aflati ca in Slobozia, Urziceni si Fetesti, 386 de elevi au obtinut anul trecut in jur de 1000 de adeverinte false. Cei care le-au eliberat sunt cercetati acum de politie.

Exista si informatia potrivit careia elevii au falsificat adeverinte medicale cu tot cu stampila.

In medie, scutirile s-au vandut cu cinci ,cel mult zece lei pentru o zi libera, spun politistii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO