Macelarul calului de la Zoo Braila ar putea fi inchis!

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:28

O tara intreaga se revolta in fata imaginilor crude, filmate la Gradina Zoologica din Braila. Pe site-ul www.stirileprotv.ro, peste 1.000 de utilizatori cer pedeapsa cu puscaria pentru ingrijitorul care a omorat in chinuri un cal.

 

"Este o rusine. Un biet animal omorat de patru bestii. Doar in Romania se pot comite asemenea crime!", spune unul dintre telespectatorii ProTv, pe site-ul nostru.

Si asociatiile de protectie a animalelor au reactionat vehement cand au auzit ca fapta angajatului a fost considerata contraventie, si nu infractiune. In lege se spune limpede: "Art. 19 - Animalele nu vor fi supuse unor suferinte inutile, in cazul sacrificarii sau uciderii."

Politistii au gresit cand au facut incadrarea, sunt de parere iubitorii de animale.

Abia dupa ce au primit mai multe sesizari, agentii din Braila i-au facut dosar penal ingrijitorului. Poate primi sase luni de inchisoare. Multi dintre telespectatori, ingroziti de cele intamplate, sunt de acord cu pedeapsa. "Niste criminali, in frunte cu directoarea. Ar merita sa stea si ei macar cativa ani undeva la racoare!", se spune intr-un mesaj.

Legea care prevede infiintarea Politiei Animalelor s-a pierdut prin Parlament, dupa doi ani de amanari si dezbateri. Sensibilizati de oroarea de la Braila, politicienii reactioneaza si mai incearca o data.

"Luni vom depune alt proiect de lege. Se va introduce clar obligativitatea infiintarii Politiei Animalelor", spune Mircia Giurgiu, deputat PD-L.

Cazul de la Zoo Braila pare sa se termine cu demiterea medicului veterinar si a directoarei. Cel putin asa promit acum autoritatile.

Ce faci cand vezi un animal maltratat? Afla chiar aici!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO