Acuzatii socante la Zoo Braila: cai omorati pentru a hrani leii!

Ultima actualizare: 26-10-2012 06:15

UPDATE: Gradina Zoologica a orasului mai are cativa lei care, ne semnaleaza un utilizator al site-ului www.stirileprotv.ro, ar fi hraniti lunar cu opt cai. Cruzimea fara limite la care sunt supuse bietele animale intrece orice imaginatie.


Executati fara mila! Este povestea sfasietoare a cailor care ajung sub taisul fin al cutitului, pentru ca mai apoi carnea lor sa fie sfasiata de coltii leilor flamanzi.

Daca totul s-ar fi intamplat in savana africana, am fi spus fara urma de regret, poate, ca asa sunt legile naturii si ca selectia se face dupa reguli ancestrale, in care nici macar omul nu are dreptul sa intervina.

Din pacate insa, este vorba de Romania secolului XXI, tara membra a Uniunii Europene, supusa rigorilor acesteia si cu pretentii de civilizatie. Ce se intampla insa dupa gardurile inalte este cu totul alta poveste.

Imaginile trimise de utilizatorul site-ului nostru starnesc groaza si indignarea deopotriva. Acesti monstri cu chip de om orchestreaza o piesa macabra. Contrar oricaror norme etice si europene, barbatii - angajati ai Gradinii Zoologice - ucid cu sange rece un cal.

Asistam la un dans al mortii pentru bietul animal, care se invarteste fara speranta, inspaimantat, in stransoarea priponului. Din cand in cand, mai primeste cate o lovitura ascutita, care il ingenuncheaza pana la ultima suflare.

Directoarea parcului zoologic, Simona Draghincescu, recunoaste ca imaginile sunt autentice, dar neaga ca uciderea cailor ar fi o practica curenta. Ea nu neaga insa ca animalul din imagini, bolnav de enfizem pulmonar, a sfarsit ca hrana pentru lei, dupa ce a fost sacrificat.

Este o boala ireversibila, sustine directoarea gradinii zoologice, care insa nu a pus in pericol sanatatea leilor ce au fost hraniti cu carnea animalului.

Conducerea Zoo Braila crede ca la mijloc este vorba de razbunarea unui angajat si a tinut sa precizeze ca leii mananca de obicei carne de cal gata transata, cumparata de pe piata.

Simona Draghincescu a promis insa ca incidentul sangeros va fi anchetat.

Inca un utilizator www.stirileprotv.ro, ne-a trimis o fotografie care pare sa vina in sprijinul filmarii. Calul este facut bucati si aruncat leilor, scrie acesta, chiar de fata cu vizitatorii. Multi dintre ei sunt copii.

Supunerea animalelor la suferinte inutile sau chiar uciderea acestora este pedepsita, conform legilor in vigoare, cu inchisoare de la o luna la trei ani sau cu amenzi penale de la 500 pana la 10.000 de lei, in functie de gravitatea faptei. Insuficient parca, tinand cont ca schingiuirea animalelor continua.

Crezi ca o pedeapsa mai drastica i-ar face pe oameni sa renunte la astfel de practici? Tu ce faci cand vezi un animal maltratat?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO