Informatii din "culisele" unor spargeri, dezvaluite de un fost infractor!

15-12-2009 00:00

Noi le facem darurile in clipa in care plecam si lasam casele nesupravegheate si neasigurate. Un fost infractor care a trecut de sute de usi a dezvaluit in fata unei echipe PRO TV informatii despre spargerile pe care le-a dat.


A spart casa dupa casa, aproape patru ani. Cateva sute de locuinte, nu-si aminteste numarul exact. A platit pentru asta cu luni de inchisoare, iar acum le ofera politistilor si noua informatii pretioase despre modul de operare.

"Cum a primit o mostenire, stie tot blocul sau toata strada, cum pleaca in concediu in Grecia sau Turcia, la fel ,si atunci pontul vine singur. Multe mame lasa un bilet in usa: 'Vezi, Gigel, cheia e sub pres'. Orice usa, orice seif se poate sparge, ca e facut de om. Am luat ranga si am aruncat-o pe scari, nu a iesit nimeni si pe vecini ii auzeam, vorbeau in bucatarie", a povestit Ion Sarafinescu, fost spargator.

Si e bine sa stiti ca desi infractorii sunt identificati, din pacate nu intotdeauna este recuperat si prejudiciul cauzat.

Politistii va sfatuiesc nu numai sa va instalati in locuinta camere de supraveghere si sistem de alarma conectat la o firma de paza, dar si sa va asigurati bunurile. Pretul mediu al unei asigurari de locuinte este de 200 de euro pe an.

 

Tags: furturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO