Viscolul a baricadat in case zeci de mii de oameni! Sute, blocati pe sosele

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Romania se dezmorteste in aceasta dimineata dupa inca o noapte grea de iarna. Zapada a ramas stapana peste judetele Ialomita, Prahova, Buzau, Braila si Galati, unde meteorologii au anuntat cod galben. Vezi aici situatia drumurilor din Romania.

17 decembrie

16.29 Liniile electrice aeriene Cernavoda - Gura Ialomitei si Cernavoda - Pelicanu s-au defectat, joi, din cauza vantului puternic si a depunerii de chiciura, astfel ca functionarea acestora a fost temporar intrerupta, pana in jurul orei 18.00.

15.30 Circulatia rutiera pe DN 22D intre Nalbant si Macin, in judetul Tulcea, a fost deblocata in jurul orei 14.30.

15.11 Restrictiile de circulatie in judetul Galati au fost ridicate complet, joi dupa-amiaza, dupa ce Prefectura Galati anuntase, de dimineata ca circulatia autovehiculelor a caror capacitate depaseste 7,5 tone este interzisa.

Citește și
ninsori
Speriati de cosmarul de marti, bucurestenii si-au lasat acasa masinile!
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

15.00 200 de persoane din satul Negrusa sunt izolate si nu se poate ajunge in zona din cauza ca toate drumurile comunale au fost blocate in urma ninsorilor.

12:00 Sunt drumuri nationale si judetene care raman in continuare inchise, iar in Ialomita si Buzau echipe de salvare incearca sa-i scoata pe oameni blocati de peste 36 de ore. Meteorologii spun ca ninsorile viscolite vor continua sa faca probleme mari in sud est, adica tot in judetele deja afectate: Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Prahova, Vaslui.

09:00 La Galati, desi, initial, interdictia impusa soferilor de a nu parasi localitatile, urma sa fie ridicata joi dimineata, autoritatile locale au decis ca aceasta masura sa ramana in vigoare pana la ora 12:00.

08:00 Pe DN2 sau Drumul European 85, intre localitatile Buzau si Urziceni, a fost reluata circulatia. Drum deschis si pe DN1B, care leaga Buzaul de Ploiesti.

In schimb, din cauza ninsorii si a viscolului, Autostrada A2 pana la Drajna ramane si astazi inchisa. La fel si Drumul National 23 Focsani -Braila si DN22 Braila - Ramnicu Sarat.

Codul galben este valabil pana astazi la ora 12:00, iar meteorologii spun ca ninsorile viscolite vor continua sa faca probleme mari in sud-est, adica tot in judetele deja afectate: Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Prahova, Vaslui. Aici, miercuri, sute de soferi au trait momente cumplite.

Familii intregi au indurat in trafic viscolul nemilos. In ajutorul oamenilor ramasi ai nimanui de mai bine de 24 de ore, pe Drumul National 25 Galati-Tecuci, a fost trimis un tren special. A nins abundent si cu accidente, unele soldate cu victime.


16 decembrie

23:30 Nimeni si nimic nu mai poate razbate pe drumul care leaga orasul Galati de Tecuci. Vantul care aduce zapada de pe camp tine pe loc zeci de oameni. In ajutorul celor ramasi ai nimanui de mai bine de 24 de ore, pe Drumul National 25 Galati-Tecuci, a fost trimis un tren special.

Sunt oameni care au stat mai bine de 24 de ore, fara hrana si fara apa, in coloana de masini lunga de 5 kilometri. Alte cateva zeci de persoane au ramas in bataia vantului pentru ca au refuzat sa isi abandoneze masinile si sa se urce in trenul trimis sa le salveze.

Judetul Galati este in continuare inchis. Comitetul de criza convocat de prefectul judetului a hotarat sa prelungeasca interdictia de a parasi localitatile pentru soferi, pana joi dimineata la ora 6. In continuare, cele mai multe sosele din judetul Galati sunt blocate.

Sub aceeasi restrictie intra si judetul Braila, unde cea mai grea situatie este pe drumurl DN22, Braila-Ramnicu Sarat. Zeci de TIR-uri au fost oprite pe soseaua de centura a orasului. Unii dintre ei au fost trasi pe dreapta de mai bine de 24 de ore.

Politistii nu mai lasa pe nimeni sa iasa din oras. La fel se intampla si in alte localitati din zona. Multi soferi au facut cale intoarsa.

21:05 Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, la comandamentul de urgenta, ca municipalitatea a somat 90 de agenti economici sa curete zapada de pe trotuarele din fata magazinelor, precizand ca, in urma controalelor de miercuri, autoritatile locale au amendat mai multe firme.

21:04 Traficul rutier pe DN 2 (E 85) in zona localitatii Caldarusanca, la limita judetului Buzau cu Ialomita, care fusese blocat de 24 de ore, a fost reluat, miercuri seara, circulatia desfasurandu-se cu greutate, alternativ, pe o singura banda de mers, sub supravegherea politistilor rutieri.

19.40 Circulatia rutiera a fost reluata pe opt dintre cele 11 drumuri judetene din judetul Vaslui, care au fost inchise miercuri din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in timp ce pe alte doua drumuri judetene au aparut blocaje.

19.35 Traficul rutier pe DN 1 este blocat, miercuri seara, intre Teius si Aiud, judetul Alba, dupa ce mai multe masini neechipate corespunzator au derapat din cauza poleiului si a zapezii, tronsonul respectiv nefiind curatat intrucat utilajul de interventie s-a defectat.

19.24 Doua femei insarcinate, din judetul Vrancea, care intrasera in travaliu, dupa ce ambulantele care venisera sa le preia au ramas blocate in zapada, au fost duse la spital, miercuri seara, in urma interventiei a 30 de militari vranceni care au actionat cu doua TAB-uri.

19.20 Reprezentantul Ministerului Administratiei si Internelor, Christian Ciocan, a anuntat ca in Capitala au avut loc miercuri 79 de tamponari si trei accidente rutiere usoare, fara victime.

16:54 120 de autovehicule dintre cele blocate pe DN 2 (E85) Urziceni - Buzau, tronson inchis circulatiei rutiere din cauza zapezii, au fost deblocate si s-au intors in municipiul Urziceni, operatiunea de deszapezire fiind facuta cu trei autovehicule de teren si cu un camion al ISU Ialomita.

16:45 Traficul rutier pe DN 15D, blocat in judetul Vaslui dupa ce un tir a derapat si a ajuns de-a latul soselei, a fost reluat in cursul dupa-amiezii, autotrenul fiind scos de pe carosabil cu ajutorul utilajelor de deszapezire.

15:48 Circulatia autovehiculelor pe DN 2 (E85), la iesirea dinspre Buzau spre Ramnicu Sarat, inchisa miercuri dupa-amiaza, pentru ca utilajele de deszapezire sa poata interveni, a fost reluata, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

15:28  14 localitati din judetul Arges au ramas fara alimentare la reteaua de energie electrica, iar sapte linii de electricitate de medie tensiune si 29 de posturi de transformare au fost afectate partial de ninsorile abundente si de viscolul puternic din ultimele 24 de ore.

14:02 Alte sase drumuri judetene si unul national au fost blocate in Vaslui pe langa cele sase inchise inca de dimineata din cauza zapezii si a viscoluluii, fara a exista autoturisme sau persoane izolate.

14:00 Traficul rutier pe DN 13E, in zona Reci, in judetul Covasna, unde mai multe persoane au ramas inzapezite, fiind cazate acasa la un politist sau la sediul postului de Politie, a fost reluat, miercuri, la 12.45, informeaza Centrul Infotrafic.

13:17 Numarul drumurilor judetene din Buzau care sunt blocate din cauza zapezii si a viscolului puternic a crescut la 15, in timp ce majoritatea drumurilor nationale care traverseaza judetul sunt inchise, exceptie facand DN 10 Buzau - Brasov, tronson pe care se circula in conditii de iarna.

13:15 Numarul drumurilor nationale si judetene inchise circulatiei a ajuns, miercuri la pranz, la 17, pe aceste artere fiind blocate cinci microbuze cu pasageri, un autocar si 20 de autoturisme in care se afla peste 100 de persoane

12:48 Drumurile nationale si judetene din Galati raman inchise pana miercuri la ora 18.00, a anuntat Prefectura Galati, care a decis prelungirea restrictiilor impuse soferilor.

12:28 O portiune din DN 2 a fost deblocata, 30 de soferi au acceptat sa se intoarca din drum.

12:20 Circulatia autovehiculelor de mare tonaj a fost interzisa, miercuri, de la ora 11.00, pe toate drumurile din judetele Ialomita, Buzau, Vrancea, Galati si Braila, din cauza blocajelor din ultimele doua zile, provocate de ninsori si viscolul puternic.

11:40 Opt localitati din judetul Buzau sunt nealimentate cu energie electrica, miercuri, din cauza unor avarii generate de viscolul puternic, echipele Electrica intervenind pentru a remedia defectiunile la retelele de tensiune.

11:20 Cinci drumuri nationale si doua drumuri judetene din Vrancea sunt impracticabile, miercuri, in urma caderilor masive de zapada si a viscolului puternic care afecteaza in special zona de sud a judetului, iar zeci de autovehicule, intre care un autocar si mai multe microbuze, sunt blocate in trafic.

11:03 Stratul de zapada are o grosime de 55 de centimetri, la Balea Lac, in judetul Sibiu, iar salvamontistii avertizeaza ca se mentine pericolul de producere a unor avalanse.

11:00 Aeroportul din Suceava a fost inchis, miercuri, din cauza ninsorii, pe pista aeroportului formandu-se un strat de zapada de 15 centimetri, a anuntat prefectul judetului Suceava, Sorin Popescu.

10:30 Un drum national si cinci artere judetene din judetul Vaslui sunt inchise din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului din ultimele 24 de ore, fara a exista insa masini blocate in trafic.

10:00 Autoritatile din judetul Galati au decis sa trimita o masina cu alimente, apa si combustibil pentru cele aproximativ 150 de persoane care sunt blocate, de marti seara, din jurul orei 21.00, pe DN 25.

09:45 Peste 30 de trenuri au intarzieri din cauza conditiilor meteorologice, cele mai mari fiind inregistrate pe ruta Bucuresti - Constanta, unde trei trenuri aflate inca in circulatie au intarzieri de 600 - 700 de minute.

09:30 O parte din cei 29 de pasageri ai cursei aeriene Blue Air Roma-Suceava care nu a mai decolat, marti dupa-amiaza, de la Arad asteapta de patru ore in aerogara aradeana, intrucat avionul nu poate pleca, miercuri dimineata, spre Suceava, pentru ca acolo nu va putea ateriza din cauza conditiilor meteo.

09:25 Doua tir-uri care nu erau echipate pentru iarna au ramas blocate, in noaptea de marti spre miercuri, pe drumul european E 81, care face legatura intre Salaj si Cluj, autotrenurile neputand urca Muntii Meses.

09:20 Mai multe trenuri care circula pe ruta Bucuresti-Constanta au fost blocate, marti noaptea, in judetul Calarasi, iar aproximativ 40 de calatori, care au asteptat aproximativ zece ore intr-un tren rapid ramas in camp, au fost luati cu masinile unei firme si dusi la Politia Transporturi Lehliu.

08:56 Autoritatile din Alba au decis ca, incepand de miercuri, sa inchida 11 tronsoane de drumuri judetene, pana in luna martie, din cauza costurilor mari pentru deszapezirea acestor rute.

08:55 Mai multe tir-uri au ramas blocate in zapada pe DN 12 si pe DN 13A, in judetul Harghita, fiind tractate de drumari, in timp ce soferii altor vehicule neechipate cu anvelope de iarna si lanturi au tras pe dreapta si asteapta in parcari de mai bine de zece ore.

08:52 Drumul National 17 a fost blocat, in noaptea de marti spre miercuri, pentru scurt timp, in judetul Bistriţa-Nasaud, dupa ce o masina de mare tonaj care transporta porci s-a defectat si a ramas blocata intr-o curba.

08:50 Drumul national DN 24 A Barlad - Husi, judetul Vaslui, este blocat din cauza viscolului care a troienit zapada pe un sector de drum situat in apropiere de orasul Murgeni, spre Falciu.

08:15 12 drumuri din judetul Ialomita sunt inchise din cauza zapezii, iar pe DN 2, intre localitatea ialomiteana Cotorca si municipiul Buzau, cateva sute de masini sunt blocate in coloana, de aproximativ unsprezece ore.

08:10 Zece drumuri din judetul Prahova, intre care DN 1D, Ploiesti-Urziceni, sunt blocate din cauza caderilor masive de zapada si a viscolului.

08:05 Si drumul national 1D, intre Ploiesti si Urziceni, a fost inchis peste noapte, urmand sa fie redeschis doar daca echipele de interventie reusesc sa-l curate.

08:00 Zeci de oameni au ramas blocati sub ninsorile care au cazut in Braila, Buzau si Prahova. Din filmul de cosmar al acestei ierni nu lipsesc tragediile: au murit oameni marti seara in Bistrita, Mehedinti, Hunedoara si Timis.

15 decembrie 2009

23:00 La Galati ninge fara incetare de o zi intreaga. Cei care au avut curajul sa se aventureze pe soselele din oras au riscat sa ramana blocati in trafic ore bune. Prima ninsoare din an i-a tinut in loc si pe cei care au vrut marti seara sa intre sau sa iasa din Galati. Practic traficul a paralizat din cauza zapezii asternute.

Ruta Galati-Tecuci a devenit impracticabila. Sute de masini au ramas blocate. Presate de conditiile meteo, autoritatile au decis ca toate intrarile si iesirile din judet sa fie blocate. Nimeni nu a mai putut sa circule cu masina de la ora 22, iar restrictionarea va fi mentinuta pana miercuri dimineata, la ora 6:00, pentru ca utilajele de la deszapezire sa poata curata drumurile.

Reprezentantii Politiei Rutiere si cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati vor fi in trafic intreaga noapte pentru a-i ajuta pe cei ramasi blocati in nameti.

Iad alb si pe DN2, drumul care leaga Braila de Ramnicu Sarat. Peste 50 de masini au ramas intepenite pe soseaua maturata de vantul furios. Utilajele venite in ajutorul lor au facut cu greu fata. Imediat echipajele de politie au pus bariere si au anuntat clar "pe aici nu se mai trece".

22:00 Cinci drumuri judetene din Prahova au fost blocate, marti seara, din cauza ninsorii, acestea adaugandu-se altor trei drumuri judetene si unuia national inchise din cauza viscolului si a ninsorilor abundente.

21:17 Circulatia pe DN 57 Orsova - Moldova Noua, in zona localitatii Dubova, din judetul Mehedinti, a fost intrerupta marti seara, din cauza zapezii cazute de pe versanti, potrivit Centrului Infotrafic.

19:00 Autostrada Soarelui a fost inschisa, marti seara, intre Fundulea si Drajna, din cauza poleiului, soferii fiind sfatuiti sa foloseasca rutele ocolitoare, au declarat reprezentantii Comandamentului de Iarna.

16:57 17 accidente rutiere au avut loc in judetul Vaslui, in urma acestora sapte persoane fiind ranite si transportate la spital. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie a Judetului Vaslui, cele mai multe accidente au avut loc din cauza carosabilului alunecos si a neadaptarii vitezei la conditiile de trafic ingreunat de ninsorile abundente din cursul zilei.

16.37 Primarul Sorin Oprescu le-a spus reprezentantilor primariilor de sector ca deszapezirea pana acum a fost "un real esec". Daca lucrurile nu evolueaza, Oprescu a anuntat ca va apela la Ministerul Apararii pentru a scoate soldatii sa curete arterele Capitalei, astfel incat sa se poata circula.

16.24 O ambulanta s-a rasturnat, marti dupa-amiaza, pe un drum situat intre localitatile buzoiene Bozioru si Braesti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, doua persoane, intre care o femeie insarcinata, fiind ranite.

15:45 Noua localitati din judetul Buzau sunt nealimentate cu energie electrica, avariile la retele de electricitate fiind cauzate de viscol si de cantitatile mari de ninsoare inregistrate in judetul Buzau inca din noaptea de luni spre marti.

15:30 O persoana a murit si alte sapte au fost ranite in doua accidente produse in mai putin de doua ore, pe drumul naţional 1B, Ploiesti-Bucov, unul in Mizil, iar celalalt in localitatea Loloiasca, situata la cativa kilometri de Mizil, ambele produse din cauza zapezii si a carosabilului alunecos.

15.01 Un microbuz in care se aflau 17 pasageri s-a rasturnat la iesirea din municipiul Sibiu spre Agnita, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, primele informatii aratand ca in urma accidentului o persoana a fost ranita.

09.30 Pe A1, pe sensul catre Bucuresti, circulatia a fost blocata timp de o jumatate de ora din cauza unui tir care a derapat, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Accidentul s-a petrecut, la kilometrul 95.

07.00 Si acceleratul Bucuresti-Arad a avut o intarziere de aproximativ doua ore, iar personalul Craiova - Petrosani, o intarziere de o ora.

Sfaturile politistilor

Politia recomanda conducatorilor auto sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere si sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Situatia in tara

Avertizarea a intrat in vigoare marti si, spun specialistii, va ninge in majoritatea zonelor tarii, iar la munte va fi viscol.Exceptie fac vestul si nordul extrem al Moldovei.

DRUMURI BLOCATE

15:30 Drumul National 1 B, care face legatura intre Ploiesti si Buzau, este parţial blocat dupa ce un tir a derapat si a blocat prima banda a sensului Buzau – Ploiesti, anunta Politia Prahova.

14:00Drumul National 2 N a fost inchis circulatiei pe sectorul Dumitresti-Jitia, din judetul Vrancea, din cauza caderilor masive de zapada.

13:00 Drumul care face legatura intre municipiul Campina si comuna Brebu, judetul Prahova este blocat complet, iar traficul rutier se desfasoara cu dificultate si pe alte sosele din judetul Prahova, din cauza caderilor abundente de zapada.

ALTE PROBLEME IN TRAFIC

Un TIR inmatriculat in Turcia a derapat, iar remorca autovehiculului de tonaj greu s-a rasturnat la kilometrul 49, pe autostrada Bucuresti - Pitesti, in apropierea unei benzinarii, pe sensul de deplasare dinspre Bucuresti.

Pe soseaua dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei masinile au derapat si multi soferi au nimerit in sant.

A fost greu si pentru cei care au trecut prin Pasul Tihuta, care leaga Moldova de Transilvania. Drumarii au aruncat aici 30 de tone de material antiderapant, ca sa tina drumul curat.

Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri din judetul Arad, in urma ninsorilor abundente care au inceput in seara precedenta, astfel ca se actioneaza cu utilaje pentru curatarea soselelor.

In Cluj circulatia este ingreunata pe 39 strazi, din cauza zapezii, insa nicio sosea nu este blocata, fiind mobilizate mai multe utilaje pentru curatarea carosabilului.

La Craiova: patru autovehicule, intre care si un autocamion folosit pentru deszapezire au fost implicate intr-un accident rutier, doua persoane fiind duse la Spitalul Judetean de Urgenta din municipiu.

Si in Mehedinti se desfasoara cu dificultate in urma caderilor abundente de zapada, din cursul noptii de luni spre marti.

Angajatii Sectiei Drumuri Nationale Sibiu au intervenit cu 38 de utilaje pentru deszapezirea principalelor drumuri din judet si a arterelor importante din municipiu, astfel ca traficul se desfasoara normal.

Aproximativ 20 de tamponari soldate cu importante pagube materiale au avut loc, marti, pana la orele pranzului, in municipiul Buzau, traficul in tot judetul desfasurandu-se anevoios, din cauza vantului si a carosabilului acoperit cu zapada si pe alocuri cu gheata.

Probleme rutiere si pe DJ 687, care leaga Deva de Hunedoara si pe alte 30 de drumuri judetene si nationale din judet, din cauza ninsorii, iar in zona se actioneaza cu utilaje pentru curatarea soselelor de zapada si polei.

De marti la pranz e cod galben si in Bucuresti. Comandamentul de iarna s-a intalnit pana sa vina ninsoarea si viscolul ca sa verifice planul si fortele de interventie.

Daca edilii se tin de ce-au scris pe hartie, soferii bucuresteni nu vor patimi din cauza zapezii: in cel mult opt ore, strazile Capitalei ar urma sa fie curatate.

Dupa arterele principale, urmeaza statiile RATB, apoi strazile secundare. In caz de polei, utilajele trebuie sa imprastie peste tot material antiderapant in timp record.

Codul galben ramane in vigoare pana joi la pranz.

Vezi aici cum trebuie sa te echipezi de iarna!

Ninsoare si viscol in Romania! Prognoza meteo

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ninsoare si viscol in Romania! Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Ninsoare si viscol in Romania! Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

UPDATE: Vremea va fi inchisa si in urmatoarele zile. Va ninge, iar vantul va sufla cu putere in aproape toata tara. 48 de ore de acum inainte o sa fie tot viscol.

Speriati de cosmarul de marti, bucurestenii si-au lasat acasa masinile!
Speriati de cosmarul de marti, bucurestenii si-au lasat acasa masinile!

UPDATE: Dupa ambuteiajele de marti, miercuri Bucurestiul a parut mai degraba parasit. Multi si-au lasat masinile in fata casei, de groaza ca vor pierde, din nou, ore-n sir pe strazi.

Zapada pune probleme. Un microbuz cu 17 persoane s-a rasturnat la Sibiu
Zapada pune probleme. Un microbuz cu 17 persoane s-a rasturnat la Sibiu

Un microbuz in care se aflau 17 pasageri s-a rasturnat la iesirea din municipiul Sibiu spre Agnita, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Se pare ca in urma accidentului o persoana a fost ranita.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.