Cristian Tudor Popescu despre Basarabia: Nu romanism, ci anticomunism

Ultima actualizare: 07-05-2012 02:06
Proteste Moldova

Ce se vede la televiziunea din Chisinau? Asculta comentariile lui Cristian Tudor Popescu legate de evenimentele din capitala Moldovei, pe care le compara cu Revolutia din Romania din 1989.


In emisiunea postului de televiziune Moldova 1 apar fete pana in 14 ani, dansand cu priviri nevinovate si chipuri fericite, in timp ce pe strazile Chisinaului mor oameni.

Jurnalistul se intreaba retoric daca nu cumva infernul care s-a dezlantuit in Republica Moldova nu este tot o diversiune pentru a distrage atentia romanilor de la cazul Popoviciu si de la cazul Basescu. Se intampla si lucruri adanc ancorate in realitate, puncteaza Cristian Tudor Popescu.

Cea mai mare eroare pe care ar putea sa o faca tara noastra in raport cu Basarabia, spune jurnalistul, ar fi sa accentueze componenta nationalista a revolutiei. Din cate se pare, pe strazile Chisinaului au fost arborate steaguri romanesti si s-a scandat: “Romania nu uita, Basarabia e a ta”.

Importanta este salvarea Basarabiei din ghearele comunismului. Vezi intreaga analiza realizata de Cristian Tudor Popescu pe tema primei revolutii transmise online in cotidianul Gandul.

Pana cand reteaua de internet din Republica Moldova va fi din nou stabila, stirile www.protv.md vor fi gazduite de site-ul stirileprotv.ro, intr-o sectiune speciala: http://stirileprotv.ro/exclusiv/protvmd/ 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO