Crime in serie, pentru bani, in Romania. Doi dintre suspecti, arestati

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai tare dosar de crima organizata din Romania continua sa faca valva. Cei 7 membri ai gruparii Bahaianu, acuzati ca au asasinat 4 oameni, pentru doua milioane de euro, sunt retinuti.

 

Au inspaimantat o tara intreaga cu faptele lor, acum raspund in fata legii. 

Cel putin patru oameni au fost asasinati de mafioti care, in numele lor, au furat doua milioane de euro.

Doi dintre suspecti au ajuns sambata noapte in fata Tribunalului din Constanta, iar judecatorii au decis arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Citește și
Sotul femeii ucise de fiul adoptiv: Am crescut pe Satana la san!
Dupa ce si-a omorat mama, ucigasul de 15 ani s-a relaxat la calculator
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Valentin Slepac si Adrian Grigoras si-au recunoscut faptele in fata anchetatorilor, iar acum ii asteapta un proces lung la finalul caruia ar putea fi aruncati dupa gratii pentru tot restul vietii.

Inconjurati de fortele speciale, la ora 22, suspectii au fost adusi la Tribunalul Constanta, cu o masina DIICOT. Dupa aproximativ o ora si-au facut aparitia si procurorul de caz, care a adus cu el dosarul in care cei doi sunt invinuiti. 30 de minute mai tarziu, au aparut si cei doi avocati ai apararii.

In jurul orei 01.00, audierile au luat sfarsit.

Cei doi sunt cercetati in cazul teribil al asasinarii a patru oameni. Doi dintre ei, oameni necajiti, care aveau 29 si 41 de ani, au fost ingropati de vii, in comuna Cercheze. Le-au ramas oasele in curtea casei in care stau fratii Picioc.

"Erau taiati la gat, bagati in punga, era capul in punga si ei intr-o panza", a povestit Ilie Picioc.

Tanarul este unul dintre proprietarii asupra caruia planeaza o sumbra banuiala, aceea ca ar fi stiut despre ororile petrecute in ograda.

Insista insa ca nu avea habar si ca in 2008 niste indivizi i-au propus fratelui sau sa vada de casa lor. Nu isi aminteste ca cineva sa fi sapat vreo groapa prin preajma. Si totusi, cel care ar putea da mai multe informatii, adica fratele lui, a disparut acum sase zile.

Prima gropa era chiar in fata casei. Peste cadavru, asasinii au pus o placa de beton groasa de 10-15 centimetri. Apoi, au acoperit-o cu mult pamant. Cealalt trup era ascuns sub latrina peste care la fel a pus cineva beton.

Tot in judetul Constanta, dar in Canlul Dunare Marea Neagra,
pe 11 ianuarie, oamenii legii au gasit trupul unui barbat, in varsta de 49 de ani, la fel, se pare, fara adapost. Avea mai multe lovituri in cap.

Cea de-a patra victima avea 42 de ani. Barbatul a fost impins de pe un pod din Cernavoda.

Toti cei patru oameni s-au stins in cel mai cumplit mod.

"Li se dadea diazepam cu alcool, ingropati de vii sau aruncati in canalul Dunare- Marea Neagra", potrivit inspectorului principal Raluca Seucan, purt de cuvant IGPR.

Anchetatorii cred ca lista neagra nu se termina aici.

Potrivit avocatilor apararii, Valentin Slepan si Adrian Grigoras au spus ca regreta cele intamplate. In fata anchetatorilor, ei au lasat insa sa se inteleaga ca au comis ororile la ordinul lui Sergiu Bahaian, liderul gruparii implicate in cazul infiorator.

Cei doi frati gemeni, proprietari ai casei unde s-au gasit doua dintre cadavre, sunt suspecti ca ar face parte din grupare, insa nu sunt retinuti.

In schimb, anchetatorii spun ca in acest dosar au fost retinuti sapte indivizi.

Audierile continua, mai ales in ceea ce il priveste pe Bahaian si locotenentul sau, Eduard Marculescu, care urmeza sa fie adusi la Constanta.

Creierul gruparii este Sergiu Bahaian - printul cecurilor false, cum ii spun politistii care il cunosc foarte bine din dosare grele cu fraude economice.

Latura lui sadica iese abia acum la iveala.

Acum doua nopti, in Ialomita, ofiterii de la Crima Organizata i-au luat iar urma. Au facut chiar un baraj pentru a-l putea prinde. Incoltit, Bahaian a intrat cu masina in ei ...si a rupt mana unui agent.

Il insotea Eduard Marculescu, locotenentul sau. Urmaritorii au reusit sa ii retina abia dupa ce au tras doua focuri. Ultimul intr-un cauciuc.

Din primele informatii increngatura mafiota condusa de Bahaian a dat cateva tunuri finaciare in Bucuresti, Ialomita si Constanta. "O retea de anvergura, cu structura ermetica", o descriu procurorii.

Mana dreapta a lui Bahaian a fost Eduard Marinescu. Acesta ii coordona pe Adrian Grigoras din Ilfov si Valentin Slepac, liderul gruparii din Constanta. Slepac era in stransa legatura cu fratii Petrica si Marin Picioc, in curtea carora s-au gasit cele doua cadavre ingropate. Tot executant ar fi fost si Ion Bojin, inchis deocamdata la Poarta Alba.

Practic, toti racolau oameni fara familie, de multe ori si fara adapost. Pe numele lor au infiintat peste 40 de societati fantoma, sub titulatura carora emiteau cecuri si bilete la ordin fara acoperire. Cand pagubitii ii cautau pe "patroni" pentru a le cere socoteala, acestia intrau in pamant. Si chiar acolo erau executati de interlopi.

Escrocheriile s-au derulat intre 2006 si 2008, iar pagubele sunt de cel putin doua milioane de euro.

Slabiciunea lui Bahaian pentru ingineriile economice este veche de 12 ani.

Initial a fost condamnat in '97 pentru ca a inselat mii de oameni si a fugit din tara cu 5 milioane de dolari. Pana si cei pacaliti pareau vrajiti de stilul lui Bahaian: un om foarte jovial, care facea promisiuni si reusea sa convinga oamenii.

Acum doi ani a fost retinut pentru ca ar fi cumparat masini si materiale de constructii in valoare de jumatate de milion de euro pe care le-ar fi paltit tot cu cec-uri fara acoperire.

In toamna anului trecut, Bahaian a devenit in acte actionar majoritar al echipei de fotbal Gloria Buzau. Urma ca in 2010 sa plateasca 100.000 de euro. A trimis in schimb clubului o scrisoare prin care a transmis ca nu are acesti bani. Actele sunt inca... in vigoare.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Crime in serie pentru bani! Ii ingropau de vii sau ii inecau in Dunare!
Crime in serie pentru bani! Ii ingropau de vii sau ii inecau in Dunare!

Caz zguduitor, catalogat drept cea mai grava infractiune comisa vreodata in Romania. Datele sunt atat de inspaimantoare, incat confirma asta. Cel putin patru oameni au fost asasinati de mafioti, care, in numele lor, au furat doua milioane de euro.

Dupa ce si-a omorat mama, ucigasul de 15 ani s-a relaxat la calculator
Dupa ce si-a omorat mama, ucigasul de 15 ani s-a relaxat la calculator

Cazul femeii din Moreni, ucisa de fiul adoptiv, un adolescent de 15 ani, este cu adevarat inspaimantator, inclusiv pentru politisti si psihologi. "Am crescut pe Satana la san", plange tatal copilului.

Crima din Timisoara: Sergiu a transat cadavrul, Carmen a ucis din razbunare
Crima din Timisoara: Sergiu a transat cadavrul, Carmen a ucis din razbunare

UPDATE: Cel putin asta a fost marturia lui Sergiu, miercuri, in fata judecatorilor. Va reamintim, cei doi au ucis si transat in vara intr-o camera de camin un barbat de 65 de ani.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.