Atentie la masinile second-hand! Va puteti alege cu un autoturism furat!
In Romania minciuna are picioare lungi si provoaca victime in randurile soferilor care vor sa aiba masini scumpe. Amagiti de cumparatori dubiosi si ademeniti cu preturi atractive, multi si-au cumparat automobile la mana a doua aduse din strainatate.
Au descoperit apoi ca au platit mii de euro pe o masina furata. Asa ca, in loc sa dea lovitura, bietii cumparatori au aflat ca au cazut in capcana intinsa de traficantii de masini aflati in cardasie, culmea, chiar cu adevaratii proprietari ai autoturismelor.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Escrocheria este pusa la cale in tari precum Germania, Italia sau Ungaria, intre traficantii romani de masini si proprietari.
De exemplu, in cazul unui automobil de 45.000 de euro, traficantul il cumpara de la proprietar cu un pret de trei ori mai mic. Aduce autoturismul in Romania, il inmatriculeaza si il scoate la vanzare pentru 25.000 de euro, suma care atrage multi clienti.
Odata ce masina a fost vanduta, insa, proprietarul de drept din strainatate o declara furata si incaseaza banii de pe asigurari. Din toata aceasta afacere, singurul pagubit ramane proaspatul cumparator.
Daca autoturismul este revendicat de proprietarul din strainatate, cumparatorul ramane fara automobil. Daca nu, poate pastra masina insa fara posibilitatea de a parasi tara sau de a o revinde.
Soferii precauti trebuie sa sufle si in iaurt, spun autoritatile, care le recomanda ca inainte de a cumpara o masina second hand sa o verifice la Registrul Auto.