Arestat fara vina! Avea alibi, dar politistii romani nu l-au bagat in seama


Ultimul update: Joi 14 Iunie 2012 12:13
Data publicarii: Vineri 06 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Vinovat fara vina. Asa pare sa fie un tanar din Constanta care a stat trei saptamani dupa gratii, pentru ca mai multi suspecti, arestati in Italia, le-au spus anchetatorilor ca el ar fi liderul unei retele de hoti.

Se vor cere despagubiri pentru repararea daunelor pricinuite, impotriva statului italian, deoarece mandatul de arest a fost emis de statul italian. In cazul in care la sfarsitul unui proces se va dovedi ca este complet nevinovat si va fi achitat cu o formula deplina, va putea cere despagubiri pentru fiecare zi de puscarie pe care a petrecut-o in penitenciar in Romania.
Mirela Lazar, avocat in Italia

Fara sa verifice daca baiatul are sau nu legatura cu acest caz, carabinierii au emis pe numele lui un mandat european de arestare. Asa ca Politia romana l-a gasit, iar bietul om a fost incarcerat. 

Cosmarul tanarului de 21 de ani a inceput in luna ianuarie. Chiar mama lui l-a anuntat ca il cauta politia pentru o infractiune comisa in Italia. Asa ca omul s-a prezentat de buna voie la sectie a doua zi.

Politistii romani nu i-au dat nicio explicatie. I-au spus doar ca numele lui apare in niste acte emise de Judecatoria Pescara pentru ilegalitati comise in  29 noiembrie 2007.

Degeaba le-a povestit suspectul ca el era atunci la munca in Suedia unde de altfel avea acte in regula si era ospatar. Informatia a parut fara valoare pentru niste anchetatori marcati de importanta unui mandat european. Asa ca l-au trimis dupa gratii.

Disperati, parintii baiatului au angajat un avocat in Italia, care a si reusit sa-i obtina eliberarea.

Joi seara, Andrei a scapat din arestul IPJ. In scurt timp urma sa fie trimis in Italia pentru proces.

Tags: ciudatenii,

Grea boala, plictiseala! L-a transformat pe un detinut in procesoman
A fugit de la spital si a ajuns in curtea puscariei!
Nu i s-au dat reviste erotice in inchisoare. Acum da statul in judecata!
VIDEO PROTVPLUS.RO