Arestat fara vina! Avea alibi, dar politistii romani nu l-au bagat in seama

Ultima actualizare: 14-06-2012 12:13

Vinovat fara vina. Asa pare sa fie un tanar din Constanta care a stat trei saptamani dupa gratii, pentru ca mai multi suspecti, arestati in Italia, le-au spus anchetatorilor ca el ar fi liderul unei retele de hoti.

Se vor cere despagubiri pentru repararea daunelor pricinuite, impotriva statului italian, deoarece mandatul de arest a fost emis de statul italian. In cazul in care la sfarsitul unui proces se va dovedi ca este complet nevinovat si va fi achitat cu o formula deplina, va putea cere despagubiri pentru fiecare zi de puscarie pe care a petrecut-o in penitenciar in Romania.
Mirela Lazar, avocat in Italia

Fara sa verifice daca baiatul are sau nu legatura cu acest caz, carabinierii au emis pe numele lui un mandat european de arestare. Asa ca Politia romana l-a gasit, iar bietul om a fost incarcerat. 

Cosmarul tanarului de 21 de ani a inceput in luna ianuarie. Chiar mama lui l-a anuntat ca il cauta politia pentru o infractiune comisa in Italia. Asa ca omul s-a prezentat de buna voie la sectie a doua zi.

Politistii romani nu i-au dat nicio explicatie. I-au spus doar ca numele lui apare in niste acte emise de Judecatoria Pescara pentru ilegalitati comise in  29 noiembrie 2007.

Degeaba le-a povestit suspectul ca el era atunci la munca in Suedia unde de altfel avea acte in regula si era ospatar. Informatia a parut fara valoare pentru niste anchetatori marcati de importanta unui mandat european. Asa ca l-au trimis dupa gratii.

Disperati, parintii baiatului au angajat un avocat in Italia, care a si reusit sa-i obtina eliberarea.

Joi seara, Andrei a scapat din arestul IPJ. In scurt timp urma sa fie trimis in Italia pentru proces.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!