Angajatii Ministerului Justitiei iradiati din cauza echipamentelor IT?!
Ingrijorare la Ministerul Justitiei. Mai multi angajati s-au plans ca s-au imbolnavit dupa ce ar fi fost iradiati de campurile electromagnetice generate de echipamentele IT, dar si de antenele Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
Toate amplasate pe Palatul Parlamentului, adica la mica distanta de sediul institutiei.
Banuielile functionarilor sunt alimentate si de cercetatorii Institutului pentru Protectia Muncii. Acestia din urma au facut anul trecut masuratori in cladirea Ministerului, ca sa afle daca echipamentele IT de aici genereaza un camp electromagnetic periculos.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Coincidenta sau nu, dupa aceste masuratori au inceput sa curga si plangerile angajatilor din minister, atat la cabinetul medical cat si la cabinetul ministrului.
Sub anonimat, unul dintre lucratori sustine ca:"in decursul timpului numerosi angajati din Ministerul Justitiei s-au imbolnavit, unii dintre ei chiar foarte grav, starea sanatatii acestora degradandu-se in fiecare zi".
Oficialii Ministerului Justitiei confirma existenta plangerilor privind imbolnavirile, dar dau asigurari ca nu e nimic alarmant.
Biroul de Presa afirma ca "se inregistreaza la nivelul intregii cladiri usoare depasiri ale valorilor maxim admise. Data fiind existenta mai multor factori care pot afecta starea lor de sanatate, angajatii primesc spor pentru conditii de munca".
Inspectoratul de Sanatate Publica are insa o cu totul alta parere. Fizicienii institutiei cred ca masuratorile de pana acum sunt alarmante si atat, iar valorile nu se justifica.
Angajatii de la Justitie ar putea lua exemplul colegilor de la Ministerul Muncii sau de la Curtea de Conturi care au deschis procese pentru despagubiri.