Angajatii Ministerului Justitiei iradiati din cauza echipamentelor IT?!

Ultima actualizare: 25-08-2012 08:48

Ingrijorare la Ministerul Justitiei. Mai multi angajati s-au plans ca s-au imbolnavit dupa ce ar fi fost iradiati de campurile electromagnetice generate de echipamentele IT, dar si de antenele Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Toate amplasate pe Palatul Parlamentului, adica la mica distanta de sediul institutiei.

Banuielile functionarilor sunt alimentate si de cercetatorii Institutului pentru Protectia Muncii. Acestia din urma au facut anul trecut masuratori in cladirea Ministerului, ca sa afle daca echipamentele IT de aici genereaza un camp electromagnetic periculos.

Coincidenta sau nu, dupa aceste masuratori au inceput sa curga si plangerile angajatilor din minister, atat la cabinetul medical cat si la cabinetul ministrului.

Sub anonimat, unul dintre lucratori sustine ca:"in decursul timpului numerosi angajati din Ministerul Justitiei s-au imbolnavit, unii dintre ei chiar foarte grav, starea sanatatii acestora degradandu-se in fiecare zi".

Oficialii Ministerului Justitiei confirma existenta plangerilor privind imbolnavirile, dar dau asigurari ca nu e nimic alarmant.

Biroul de Presa afirma ca "se inregistreaza la nivelul intregii cladiri usoare depasiri ale valorilor maxim admise. Data fiind existenta mai multor factori care pot afecta starea lor de sanatate, angajatii primesc spor pentru conditii de munca".

Inspectoratul de Sanatate Publica are insa o cu totul alta parere. Fizicienii institutiei cred ca masuratorile de pana acum sunt alarmante si atat, iar valorile nu se justifica.

Angajatii de la Justitie ar putea lua exemplul colegilor de la Ministerul Muncii sau de la Curtea de Conturi care au deschis procese pentru despagubiri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO