Uite bomba, nu e bomba! HAOS pe aeroportul din Timisoara!

17-03-2010 00:00

UPDATE: "Un pasager cu numele Cordos este intr-o aeronava cu o bomba asupra lui" - asa a sunat apelul facut de un individ din Constanta la biroul de informatii al aeroportului din Timisoara, miercuri dimineata.

O intreaga isterie s-a declansat in cateva minute. O cursa WIZZair a fost intoarsa din aer pentru verificari cu sute de pasageri la bord, iar nicio ora mai taziu doua MIG-uri erau ridicate pentru a interveni in caz de urgenta majora.

Ora 6:30 de minute, miercuri dimineara. La biroul de informatii al aeroportului din Timisoara un barbat care vorbea incoerent s-a interesat telefonic ce curse sunt spre Roma sau Londra, unde ar fi vrut sa plece cu o persoana numita Cordos. A sunat initial la 112. Brusc s-a razgandit si i-a spus direct operatorului ca de fapt un anume Cordos este deja la bordul unei aeronave pe care o poate arunca in aer.

Ora 6:36, fix in momentul in care s-a incheiat convorbirea, s-a declansat nebunia. Un avion WIZZ AIR, cu destinatia Londra, era deja pe calea de rulare gata de decolare. A apucat sa se ridice de la sol. Toata lumea a intrat in panica.

In cateva secunde, turnul de control i-a alertat pe piloti. Conform procedurilor, acestia au fost nevoiti sa se intoarca pe cel mai apropiat aeroport. In acest caz, Timisoara, acelasi de pe care au si plecat.

In 15 minute de la apelul terorist, aeronava cu 165 de pasageri a facut cale intoarsa. Manevra a fost una extrem de riscanta, au anuntat reprezentantii companiei. Avionul avea o greutate mai mare decat cea autorizata. Era plin de kerosen.

Oamenii au fost evacuati si luati la intrebari. Niciunul nu se numea Cordos.

Panica s-a amplificat. Justificat. La 7:49 a pleacat din Bucuresti o cursa CarpatAir, cu destinatia Timisoara. Unul dintre calatori purta numele Cordos Ioan. Are 50 de ani. Asadar vocea de la telefon putea avea dreptate si astfel apar cele mai negre temeri. Se declaseaza alerta terorista, iar din baza de la Campia Turzii se ridica doua avioane de lupta - MIG 21 Lanser.

Pilotii militari au urmarit de la distanta aparatul civil pe care, dupa caz, il puteau insoti sau chiar dobori.

Ora 8:39. Aerova CarpatAir a aterizat la Timisoara. Pasagerul Ioan Cordos a fost luat pe sus si dus la audieri. In paralel, Serviciul Roman de Informatii il cauta pe autor. Intr-o ora, a fost localizat dupa semnalul telefonului mobil. Sta in Constanta, se numeste Viorel Anghelescu si are 43 de ani.

Anghelescu a fost ridicat de trupele speciale dupa 4 ore si 10 minute din clipa in care a bagat groaza in sute de oameni si practic a deturnat doua avioane de linie.

Are probleme psihice, a incercat sa il scuze sora sa. Barbatul a fost adus sub escorta la Bucuresti. Ce legatura si daca exista una intre el si Cordos, nu s-a stabilit deocamdata.


VIDEO PROTVPLUS.RO