Evaluare Nationala 2022. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii și ce obiecte sunt interzise în sălile de examen

Evaluare Naţională 2021
StirilePROTV

Elevii claselor a VIII-a susțin anul acesta, examenele de la Evaluarea Națională în perioada 14-17 iunie 2022. Elevii vor primi rezultatele de la Evaluarea Națională pe 23 iunie 2022.

Primul examen de la Evaluarea Națională va fi la Limba și literatura română, luni pe 14 iunie, urmat de cel la Matematică pe 16 iunie.

Primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie, iar elevii au la dispoziție două zile pentru depunerea contestațiilor. După soluționarea contestațiilor, elevii vor primi rezultatele finale pe 30 iunie 2022.

Evaluarea Națională 2022. Modul de organizare al examenului

Elevii vor intra în sala de examen la ora 08:30 iar subiectele vor fi împărțite la ora 09:00.

După primirea subiectelor, elevii au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Citește și
Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2022. Programa la Limba Română
Pe cine vor bucureștenii primar general la Capitală. Ultimul sondaj realizat la comanda lui Nicușor Dan

Participanţii la probele scrise de la Evaluarea Naţională 2022 pot preda lucrările după cel puțin o oră de la începerea examenului.

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2022 va avea sistem de supraveghere audio-video.

De asemenea, sala în care se descară și se multiplică subiectele, sala în care se preiau, se evaluează, se depozitează lucrările scrise și sălile în care se vor depozita bagajele elevilor vor fi dotate cu sistem de supraveghere audio-video.

Ce reguli trebuie să respecte elevii la Evaluarea Națională din 2022

Candidații nu au voie să comunice între ei cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele.

De asemenea, se interzice ca Elevii să schimbe între ei, lucrări, ciorne, notițe sau alte materiale cu care pot rezolva subiectele.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră.

Pentru realizare schemelor și a desenelor în cadrul examenului de la matematică elevii au voie să folosească doar pix cu mină neagră.

Dacă elevii nu respectă regulile, riscă să li se anuleze lucrarea.

Obiecte interzise în sălile de examen la Evaluarea Națională

Candidațiilor le este interzis să aibă în sala de examen asupra lor, în obiectele de imbracaminte sau încălțăminte, în penare și în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de materiale de inspirație: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ai altor candidați.

De asemenea, este interzic ca elevii să intre în sala de examen cu telefoane mobile, caști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet sau la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați, asistenți din unitatea sau din unitățile de învățământ sau cu alte persoane din exterior.

Candidații care nu respectă regulile vor fi eliminiați, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise.

Calendar Evaluare Națională 2022

În perioada 30 mai-3 iunie 2022 iuni elevii au depus actele pentru înscriere la Evaluarea Națioanală

14 iunie 2022 Limba și literatura română - probă scrisă

16 iunie 2022 Matematica - probă scrisă

17 iunie 2022 Limba și literatura maternă - probă scrisă

Afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2022

23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00) - 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Vezi și:

Programa la Matematică de la Evaluarea Națională 2022

Programa la Limba română de la Evaluarea Națională 2022

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali a făcut anunțul: ce fotbalist semnează cu FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali a făcut anunțul: ce fotbalist semnează cu FCSB
Citește și...
Evaluare Națională 2022. Programa la Matematică
Evaluare Națională 2022. Programa la Matematică

Elevii claselor a VIII-a susțin în perioada 14-17 iunie 2022 examenele la Evaluarea Națională. Ultima probă, joi,16 iunie, este la matematică.

Evaluare Națională 2022. Programa la Limba Română
Evaluare Națională 2022. Programa la Limba Română

Elevii claselor a VIII-a susțin în perioada 14-17 iunie 2022 examenele la Evaluarea Națională. Prima probă este cea la Limba română și are loc marți, 14 iunie.

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 la Matematică, publicate de Ministerul Educației
Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 la Matematică, publicate de Ministerul Educației

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022 pentru Matematică au fost publicate de Ministerul Educației. Acestea pot fi utilizate pentru pregătirea examenelor de Evaluare Națională.

Recomandări
Gaz radioactiv, extrem de periculos, în școlile și grădinițele din România. Boala gravă pe care o generează
Gaz radioactiv, extrem de periculos, în școlile și grădinițele din România. Boala gravă pe care o generează "ucigașul tăcut"

Într-un sfert dintre școlile și grădinițele din 16 județe din țară a fost măsurată o concentrație mare de radon, un gaz radioactiv care se acumulează în clădiri și este periculos pentru sănătate.

Cum ar putea reacționa NATO în cazul în care rachetele Rusiei vor zbura în direcția României. „Putin ar trebui avertizat”
Cum ar putea reacționa NATO în cazul în care rachetele Rusiei vor zbura în direcția României. „Putin ar trebui avertizat”

La nivelul NATO ar trebui să se ia decizia de a doborî rachetele din spaţiul aerian ucrainean, care se îndreaptă spre Polonia sau România, susţine generalul polonez Waldemar Skrzypczak.  

Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu
Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi.