×

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Națională: Numărul mediilor peste cinci este la maximul absolut din ultimii 10 ani

Astăzi vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2022.  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține o declarație de presă în care prezintă situația generală a examenului de Evaluare Națională 2022.   

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, până la ora 14.00.

REZULTATE Evaluare Națională 2022

Declarațiile live ale ministrului Educației pot fi urmărite AICI

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: La modul general, Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine față de anul trecut. Le mulțumesc președinților de comisii pentru că au fost mai puține incidente.

Citește și
Evaluare Națională 2022
Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vrancea. S-au afișat notele pe Edu.ro!

Anul acesta au fost înscriși peste 150 000 de candidați, mult mai mulți decât anul trecut. Din acest total 144 de mii de candidați au fost prezenti la examene, mai mulți decât anul trecut. Prezența de la Evaluarea Națională 2022 a fost de 95,5%.

Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în ultimii 10 ani, ponderea fiind de 83%.

La română, ponderea mediilor peste cinci este de 89,9%.

La matematică, ponderea notelor mai mari de cinci este de 77,5%.

Cei mai mulți candidați care au luat note peste cinci la Evaluarea Națională sunt din Cluj - 92,7%. Cea mai mică pondere a mediilor peste cinci a fost înregistrată în Teleorman - 71,8 %. Și în București și Brăila au fost înregistrate cele mai multe note peste cinci. 

Rezultate Evaluare Națională 2022

Pentru al treilea an la rând, notele de la examenele de la Evaluarea Națională vor fi afișate anonimizat la avizierele unităților de învățământ din fiecare județ din țară și în Capitală.

De asemenea, rezultatele vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul special dedicat, evaluare.edu.ro, acolo unde elevii își vor identifica nota, introducând codul unic primit la proba de limba română.

Potrivit legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal, rezultatele de la Evaluarea Națională nu vor fi afișate ca în anii trecuți, cu numele și prenumele elevului, ci vor fi înlocuite cu coduri unice aferente fiecărui elev.

La proba de limba română de la Evaluarea Națională elevii au primit un document pe care erau trecute codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele și județul.

Codul unic aferent fiecăui elev este de forma XY00000, unde XY reprezintă indicativul județului.

Codurile sunt generate prin aplicația informatică EvNat și sunt personalizate în funcție de numele și prenumele fiecărui elev.

Cum se face contestație la Evaluare Națională 2022

Elevii care nu sunt muțumiți de notele obținule la examenele de la Evaluarea Națională 2022 pot depune cerere pentru contestații.

Potrivit calendarului examenului de Evaluare Națională 2022, contestațiile pot fi depuse pe 23 iunie, între orele 16:00-19:00 și pe 24 iunie, între orele 08:00-12:00 și pe 30 iunie, elevii vor primi rezultatele finale.

Elevii pot depune cererea pentru contestații atât fizic la unitățile de învățământ de care aparțin, cât și online, pe adresa de e-mail a școlii în care au fost susținute probele.

Elevii împreună cu părinții sau reprezentanții legali completează și semnează o declarație tip, în care menționează că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării cotentastației poate fi mai mică sau mai mare ca nota primită initial. 

Citeste și...
Rezultate Evaluare Națională 2022 în Călărași. S-au afișat notele pe Edu.ro!
Rezultate Evaluare Națională 2022 în Călărași. S-au afișat notele pe Edu.ro!

Elevii din Călărași care au terminat clasa a VIII-a se pregătesc pentru a intra la liceu, dar înainte de asta trebuie să afle ce rezultate au obținut la Evaluare Națională 2022 și să se asigure că vor putea intra la școala pe care și-o doresc

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vrancea. S-au afișat notele pe Edu.ro!
Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vrancea. S-au afișat notele pe Edu.ro!

Pentru elevii din județul Vrancea care au dat examenul de Evaluare Națională 2022, a venit momentul în care își află rezultatele.

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vaslui. S-au afișat notele pe Edu.ro!
Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vaslui. S-au afișat notele pe Edu.ro!

Pentru elevii din județul Vaslui care au dat examenul de Evaluare Națională 2022 a venit momentul în care își află rezultatele.

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Vâlcea. S-au afișat notele pe Edu.ro!

Pentru elevii din județul Vâlcea care au dat examenul de Evaluare Națională 2022 a venit momentul în care își află rezultatele.

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Tulcea. UPDATE: S-au afișat rezultatele la Evaluare Națională 2022!

Pentru elevii din județul Tulcea care au dat examenul de Evaluare Națională 2022, a venit momentul în care își află rezultatele.

Ultimele Știri
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR

Potrivit unor surse, timp de trei ani, sistemul de impozitare pentru populație și pentru companii nu va fi schimbat. Asta înseamnă că nu se va introduce impozit progresiv, iar firmele nu ar fi supra-taxate.    

Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”
Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”

Autoritățile române au luat legătura cu familia româncei care a fost ucisă de un rechin, când făcea scufundări la mică adâncime în Egipt.

Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii
Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii

O zi cu recompense. Poate pentru c-o să dăm dovadă de conștiinciozitate o să primim aprecieri, oprobabil şi bani şi-o să simţim că n-am muncit pe degeaba.