Evaluare Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Limba Română

×
Codul embed a fost copiat

Elevii de clasa a VIII-a au început luni Evaluarea Naţională, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Subiectele la Limba Română sunt disponibile pe www.stirileprotv.ro.

Au fost subiecte uşoare, au spus cei mai mulţi candidaţi, iar alţii susţin că s-au concentrat mai greu din cauza măştii pe care au purtat-o aproape tot timpul. Nu toţi copiii au fost primiţi în examen, cei bolnavi depistaţi cu simptome febrile ori aflaţi în izolare vor da proba într-o sesiune specială.

Eliberați, aşa se simt candidaţii, după 4 patru ore de emoţii intense şi concentrare.

Unii, cu noaptea în cap, alţii în ultimul minut, viitorii boboci de liceu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naționale- limba română.

Absolvenţii de gimnaziu au intrat în grupuri de 10, câte unul la 5 minute. Au fost aşteptaţi la intrare de un asistent medical. S-au dezinfectat, au primit o mască sterilă şi s-au aşezat cuminţi la termoscaner.

Citește și
scoala, masca de protectie
Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev vrea să scoată masca de protecție

Interiorul sălilor a fost organizat astfel încât între copii să fie o distanţă de 2 metri în orice direcţie. Copiii sunt obligaţi să poarte masca pe figură tot timpul, în afara momentelor când vor, de exemplu, să ia o gură de apă. 

75.000 de profesori sunt implicaţi în organizarea examenului. 20.000 în comisiile de corectare, restul în primirea, verificarea şi supravegherea elevilor. Potrivit protocolului, şi profesorilor li se măsoară temperatura. Cei care au peste 37 cu 3 sunt rugaţi să părăsească centrul de examen şi sunt înlocuiţi de colegi care aşteaptă în stand by acasă.

La sfârşitul probei, elevii au fost conduşi iar spre zonele cu dezinfectant, au primit alte măşti şi au părăsit şcoala pe altă uşă decât cea de intrare. Tezele pleacă, în următoarele ore, la corectat, în alte judeţe.

Evaluare Națională 2020 - Limba Română

 

UPDATE 12:08 MEC: Un singur candidat la proba de luni a Evaluării Naţionale a avut temperatura peste 37,3 grade

 

Un singur absolvent de gimnaziu a fost raportat cu temperatură peste 37,3 grade când s-a prezentat luni pentru primul examen din Evaluarea Naţională, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit MEC, absolventul de gimnaziu este din Constanţa şi va putea susţine sesiunea specială a Evaluării Naţionale.

“Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită”, arată MEC.

UPDATE 11:35 Niciun caz de elev cu temperatură peste 37,3 grade în Bucureşti la Evaluarea Naţională

 

Niciun caz de elev care să aibă temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat luni în Bucureşti la proba la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, a declarat pentru Agerpres inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

"Nu am avut niciun caz. Niciun caz raportat de elev cu temperatură peste 37,3. Două situaţii am avut: un elev al cărui părinte a murit în dimineaţa aceasta şi nu a putut participa la examen şi un altul care şi-a rupt mâna. Amândoi vor primi din partea medicului o adeverinţă şi vor participa la următoarea sesiune", a afirmat inspectorul.

UPDATE 10:10 Stirileprotv.ro a obținut subiectele la proba scrisă la Limba și literatura română

 

 

UPDATE 09:00 Proba scrisă la Limba și Literatură Română la Evaluarea Națională a început. Examenul se desfăşoară în 4.337 de centre de examen.

 

Un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 - 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Calendar Evaluare Națională 2020. Rezultatele finale - pe 27 iunie

 

 

Elevii vor susţine miercuri proba scrisă la Matematică. Cei din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 19:00, şi pe 23 iunie, între orele 8:00 - 12:00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie

Citește și...
Evaluarea Națională începe cu proba la limba română. Ministrul Educației: ''Nu cumpărați subiectele false”
Evaluarea Națională începe cu proba la limba română. Ministrul Educației: ''Nu cumpărați subiectele false”

Luni începe Evaluarea Națională, cu proba la limba română iar ministrul Educației face un apel către elevi: ''Nu cumpărați subiectele false, vândute pe site-uri obscure!''.

Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev vrea să scoată masca de protecție
Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev vrea să scoată masca de protecție

Una dintre principalele noutăți ale examenului de Evaluare Națională 2020 este cea legată de obligativitatea purtării măștilor de protecție din momentul în care elevul și profesorul intră în centrul de învățământ și până la ieșire.

Recomandări
Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”
Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”

Tatăl unui copil care a fost considerat mort, la naştere şi ”aruncat într-o tavă”, de către medicul de la Polizu acuzat că ar fi lăsat un copil născut prematur să moară, a făcut mai multe declarații șocante.

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului
Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului

Câştigătorii Premiului Nobel pentru Pace 2022 au fost anunțați vineri la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – au concurat pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel.

Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”
Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”

Guido Reil a făcut declarații controversate în Parlamentul European, comparând România cu “Vestul Sălbatic“, stârnind indignarea europarlamentarilor români prezenți.