Evaluare Națională 2020: ce reguli trebuie respectate. Precizări ale ministrului Educației

Ultima actualizare: 15-06-2020 14:39
elevi

Ministrul Educației Naționale Monica Anisie a făcut, duminică, noi precizări despre examenul de Evaluare Națională 2020, care începe luni, 15 iunie.

Astfel, ministrul a anunțat că elevii care participă la examenul de Evaluare Națională 2020 vor putea avea acces în sală până la ora 08.30.

Vezi ce subiecte la Evaluare Națională 2020 au primit elevii.

Vezi aici toate informațiile legate de Evaluare Națională 2020.

Bineînțeles, la intrare li se va lua temperatura, iar recomandarea ministrului este ca, în cazul în care un elev are peste 37,3 grade Celsius, să fie repetată procedura de măsurare a temperaturii de 3 ori, pentru a fi evitate erorile.

”Îi anunț pe toți elevii și părinții că accesul în centrul de examen se va face până la ora 08.30 de minute. Fiecare unitate de învățământ a stabilit un grafic în așa fel încât să nu existe la poarta școlii aglomerație și să se respecte măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor.

Prin urmare, la poarta unității de învățământ, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Totodată, pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37 cu 3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de 3 ori, acel procedeu de luare a temperaturii și, în același timp, să lase un termen de două - cinci minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic.” - a spus ministrul Educației într-o conferință de presă.

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările de la Evaluare Națională vor fi corectate în alt județ decât cel din care face parte elevul, iar această măsură este valabilă inclusiv pentru București

În cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit.

Evaluare Națională 2020: calendar, reguli și măsuri

 

Elevii de clasa a VIII-a încep luni, 15 iunie, Evaluarea Naţională, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Conform calendarului de examene, luni elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că pune la dispoziție o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale.

Numărul va fi disponibil în perioada 15 - 18 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO