Evaluarea Națională 2020. Când încep probele scrise

19-05-2020 11:42


Patriarhia: Obligativitatea educației sexuale pentru elevi, ”atentat asupra inocenţei copiilor”, care îi va marca pe viață

Ministerul Educaţiei a aprobat noua metodologie pentru organizarea examenului de Evaluare Naţională, la care vor participa absolvenţii de clasa a VIII-a.

Între 2 şi 5 iunie, elevii vor trebui să se înscrie la examen. Probele vor debuta pe 15 iunie, aşa cum prevedea şi calendarul iniţial. Primul test va fi cel la limba şi literatura română, urmat peste două zile (17 iunie) de cel la matematică. Pe 18 iunie este programată proba la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 22 iunie, până la ora 14, urmând ca elevii nemulţumiţi să poată depune contestaţii pe 22 iunie, între orele 16 şi 19, respectiv pe 23 iunie, între orele 8 şi 12. Contestaţiile vor putea fi transmise şi prin mijloace electronice, arată ministerul. Notele finale vor fi afişate pe 27 iunie.

Calendarul pentru Evaluarea Națională 2020


- 2 - 5 iunie: Înscrierea elevilor
- 5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
- 15 iunie: Limba și literatura română - probă scrisă
- 17 iunie: Matematica - probă scrisă
- 18 iunie: Limba și literatura maternă - probă scrisă
- 22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
- 22 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)
- 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
- 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

 


Noua metodologie mai prevede că elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, care va fi elaborată de Ministerul Educației și Cercetării. „Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII”, se arată într-un comunicat transmis de Minister.

Aşa cum ministrul Monica Anisie a anunţat deja, programele pentru disciplinele de examen nu vor conţine lecţiile care trebuiau parcurse în semestrul al II-lea din acest an şcolar.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO