EVALUARE NATIONALA 2015. Cum au trecut elevii peste prima proba, la limba romana: ''Am facut rugaciunea inainte de lucrare"

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

Basmul, o zi de sarbatoare si propozitiile subordonate i-au pus in incurcatura pe unii dintre cei peste 160 de mii de absolventi de clasa a 8-a, care au sustinut luni proba de limba romana la evaluarea nationala.
 

Cei care au invatat au iesit din sala zambind si i-au imbratisat pe parintii care tremurau de emotie langa scoli. 4 elevi au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze.

Copiii care au invatat s-au bucurat ca au avut de scris un eseu despre basmul ''Lupul cel nazdravan si Fat Frumos'', dar si o compunere despre o intamplare petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

In fata scolii, parintii au incercat sa afle subiectele inainte ca elevii sa iasa din examen. Cei mai superstitiosi au venit cu talismane sau carti de rugaciune.

''Am facut rugaciunea inainte de lucrare'' , a spus un elev.

Mai buna ar fi fost insa o recapitulare temeinica spun profesorii.

Olimpia Nita, profesor de Limba si Literatura Romana: ''Erau texte necunoscute, care ii solicitau pe copii sa valorifice elementele din text, inclusiv lucrul cu textul. Sapte, opt pot lua cu siguranta''.

Regulile de supraveghere au fost foarte stricte. Emotiile mari au fost si din cauza schimbarilor permanente ale sistemului, spun parintii.

Evaluarea nationala are o pondere de 75 la suta la admitere. Restul de 25 la suta revine mediei din anii de gimnaziu. Miercuri urmeaza examenul la matematica, iar vineri vor fi afisate rezultatele. Atunci pot fi depuse si contestatiile.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO