Scoala fara creta si burete, unde elevii invata de placere, cu laptopul in fata: "Mi se pare ca trece timpul prea repede"
Cu proiectoare interactive si table inteligente, fara creta si burete - asa arata o scoala de stat, unde elevii invata cu zambetul pe buze.
Parintii au investit in tehnologie moderna, iar profesorii s-au implicat in programe educationale, finantate de Uniunea Europeana. Cert este ca elevii invata intr-o ora cat altii in trei.
La scoala 197 din Bucuresti, copiii vin cu drag la cursuri. Unii nu au implinit inca 8 ani, dar sunt experti in Word, Excel sau Power Point. Chiar daca rezolva probleme de matematica, invata despre plante sau afla aventurile Zanei Clopotica, lectiile se transforma intr-un joc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
E ora la care toti copiii isi doresc sa iasa la tabla. Cand raman in banci sunt la fel de concentrati sa rezolve exercitiile din fata laptopului. Nu e de mirare ca orele parca zboara. Proiectorul interactiv a fost cumparat din banii parintilor, iar invatatoarea spune ca de cand il foloseste, toti elevii sunt atenti.
Gabriela Bitoiu, institutor scoala 197: "Copiii raspund foarte rapid, rezolva multe sarcini intr-un timp scurt, sunt incantati sa lucreze cu calculatorul orice. Intr-o ora faci cam cat ai face in 3."
Intr-o alta scoala, din Galati, fiecare elev are pe banca penarul, caietul, manualul si o telecomanda. Cu ajutorul ei si al unui proiector interactiv lucrarile de control au devenit o competitie de cultura generala.
Elevii au la dispozitie 1 minut ca sa raspunda, iar dupa zece intrebari pe ecran sunt afisate rezultatele. Din reactiile copiilor intelegem ca a fost o placere sa participe la test. Programul a costat sapte mii de lei, bani obtinuti de scoala printr-un program educational cu fonduri europene.
Gherghina Lungeanu, invatatoare Sc. nr. 29, Galati: "Tehnica ajuta foarte mult. Inlocuieste munca aceea de evaluare, de stat acasa pe treizeci si patru de lucrari."
Parintii pot primi rezultatele acestor evaluari, pe e-mail, chiar in aceeasi zi. Din pacate aceste scoli sunt cazuri foarte rare. Un studiu recent arata ca, la noi, doar jumatate dintre scolile din mediul urban folosesc echipamente electronice in procesul de predare, iar in mediul rural procentul este cu si mai mic.