Pârvulescu, despre românii care vor ajunge în Parlamentul European: ”Nu au experiență”


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 23:30
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 23:18
Categorie: Alegeri Europarlamentare

Miercuri seara, jurnalistul Cristian Leonte și politologul Cristian Pârvulescu au discutat într-o ediție specială a Știrilor ProTV, transmisă LIVE de la Bruxelles, despre viitorul Comisiei Europene după dezbaterea candidaților la șefia instituției.

Cristian Pârvulescu este de părere că, după cum se prevede rezultatul alegerilor europarlamentare din România în urma sondajelor de opinie, cei mai mulți români care vor ajunge în Parlamentul European nu vor avea experiență europeană.

Cristian Leonte: Cum îi vedeți pe parlamentarii pe care România îi va trimite? Pe cei 32.
Cristian Pârvulescu: Marea majoritate nu au experiență europeană sau dacă au experiență nu s-au remarcat în mod special în timpul anilor petrecuți aici. Unii sunt la două, alții au chiar 3 mandate aici. Mă gândesc acum, plecând de la sondajele de opinie, cam la ce scoruri vor obține partidele și cred că aș utea spune că din cei 32 pe care îi bănuim, văd 4, maxim 6, care ar avea o experiență europeană semnificativă, care au negociat, care au influențat politici. Mulți pleacă și nu se mai întorc. Se va obține foarte greu această experiență europeană, e foarte important ca oamenii să cunoască uzanțele de aici și probabil că asta va influența foarte mult șansele României de a interveni în dezbateri importante.

Am vorbit de statul de drept, dar dezbaterea pe ecologie va fi esențială. Și din acest punct de vedere ar fi important să avem oameni care au experiență, expertiză din punctul acesta de vedere, care pot convinge colegii lor de partid. Pentru că mă aștept ca popularii să aibă o poziție conservatoare, mai degrabă reticentă față de problemele mediului.”

Cristian Leonte: Și la Sibiu am văzut, au amânat, au spus ușurel ...
Cristian Pârvulescu: ”Nu se discută, da, această chestiune, nu este o urgență. Dar ne așteptăm că socialiștii, de exemplu, ecologiștii și de ce nu, stânga, comuniștii, să susțină poziția asta, conservatorii, în schimb să fie foarte reticenți, chiar climato-sceptici, adică ne putem aștepta ca în Parlamentul European să apară poziții care se aud azi doar la Washington în gura lui Donald Trump.”

Cristian Leonte: De a se retrage din tratate de protejare a mediului.
Cristian Pârvulescu:Poate nu chiar până într-acolo, dar în orice caz manifestarea unei neîncrederi în raportele pe care oamenii de știință le au în privința încălzirii globale.”

Miercuri seara, jurnalistul Cristian Leonte și politologul Cristian Pârvulescu au prefațat, la Bruxelles, alegerile europene din 26 mai 2019 și miza deosebit de importantă pe care o au aceste alegeri, chiar înainte de dezbaterea așa-numiților ”Spitzenkandidaten”, respectiv a ”candidaților cap de listă” pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Alegeri europarlamentare și referendum 2019. Cum se votează la alegerile europene
Dezbatere pentru șefia Comisiei Europene: atacuri, glume cu Game of Thrones și viitorul UE
Știrile ProTV la Bruxelles. De ce este importantă pentru România dezbaterea ”Spitzenkandidaten”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22