Anglia s-a calificat cu mari emoții în „sferturile” EURO 2024, după o răsturnare incredibilă de scor în duelul cu Slovacia

×
Codul embed a fost copiat

Anglia s-a calificat cu emoţii în sferturile EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Anglia - Slovacia 2-1, în „optimile” EURO 2024

Mai departe, în sferturile de finală, Anglia va întâlni selecționata Elveției, care a dispus, sâmbătă, în optimi, de Italia, campioana europeană en-titre, cu scorul 2-0.
 
 
 

Min. 120+1 -  Meciul se încheie, iar Anglia rămâne în cursa pentru trofeu.
 
Min. 106 - A început repriza a doua de prelungiri. 
 
Min. 105 - Prima repriză de prelungiri se încheie. 
 
Min. 90+1 - Goool Anglia. Kane înscrie cu capul, după o fază fixă. 

Min. 91 - A început prima repriză de prelungiri.  

Citește și
elveția euro 2024
Prima surpriză din „optimile” EURO 2024: Elveția a eliminat Italia, campioana Europei. Viitoarea adversară din „sferturi”
EXCLUSIV: Tânărul care a fugit din Ucraina şi a traversat Nistrul noaptea cu barca pneumatică. „Nu e important ce spun autorităţile despre mine, ci ce spun apropiaţii mei”

Min. 90+6 - Fluier final. Vom avea prelungiri. 

Min. 90+5 - GOOOL, Anglia! Trupa lui Southgate a găsit puterea de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, grație unui gol fabulos reușit de Jude Bellingham.

Min. 90+2 - Anglia domină finalul de partidă. 

Min. 90 - Meciul este prelungit cu 6 minute.  

Min. 81 - O nouă ocazie pentru Anglia. Rice trage puternic, dar mingea se duce în bară.  

Min. 78 - Ocazie uriașă pentru Anglia! Lovitura de cap a lui Harry Kane se duce pe lângă poartă. Englezii rămân fără șut pe poartă. 

Min. 56 - Englezii domină, dar degeaba. Posesia arată astfel: Anglia 75%, Slovacia 25%. 

Min. 55 -  Slovacia ar fi putut marca golul turneului! Șutul lui Strelec, de la circa 50 de metri, a trecut puțin pe lângă bara din stânga porții lui Pickford.

Min. 51 - Gol anulat pentru Anglia! Reușita lui Fodden a fost din poziție de ofsaid.

Min. 46 - Actul secund a început. 

Min. 45+4 - Prima repriză se încheie. Surpriză mare la Gelsenkirchen.

Min. 45 - Prima repriză este prelungită cu 3 minute. 

Min. 25 - Goool Slovacia! Servit excelent în careu, Schranz deschide scorul. 

Min. 17 - Bellingham este penalizat pentru un fault asupra lui Haraslín (Slovacia).

Min. 13 - Kucka încasează un galben, după un fault asupra lui Trippier (Anglia).

Min. 12 - O nouă șansă de gol pentru Slovacia!

Min. 7 - Mainoo (Anglia) vede cartonașul galben.

Min. 5 - Ocazie uriașă pentru Slovacia. Hancko a trans din interioriul careului, dar execuția sa a trecut milimetric pe lângă bara din stânga porții.

Min. 3 - Primul cartonaj galben al meciului. Englezul Guéhi este avertizat.

Min. 1 - Partida a început.

Știrea inițială

Învingătoarea din acest meci va întâlni reprezentativa Elveției în sferturile de finală, iar jocul de astăzi se anunță a fi unul spectaculos. Selecționata Albionului a terminat prima în Grupa C, în timp ce slovacii s-au clasat pe locul trei în E.

Cu Franța, Portugalia, Germania și Spania de cealaltă parte a tragerii la sorți, aceasta este o șansă uriașă pentru Anglia, finalistă la EURO 2020.

Anglia a câștigat cinci din cele șase meciuri împotriva Slovaciei - cu toate acestea, singurul lor eșec a fost la EURO 2016, în singura lor întâlnire anterioară la un turneu major, o remiză fără goluri la Saint-Etienne, în care cei englezii au avut cele mai multe șuturi (29) într-un meci EURO din istorie (din 1980).

De partea cealaltă, Slovacia a marcat prima în trei dintre cele șase meciuri disputate împotriva Angliei, dar a pierdut fiecare dintre aceste partide cu 2-1.

Pentru a treia oară, Slovacia va participa în fazele eliminatorii ale unui turneu internațional major. Cu toate acestea, Slovacia a fost învinsă în optimi de ambele ori, pierzând cu 2-1 în fața Olandei la Cupa Mondială din 2010 și cu 3-0 în fața Germaniei la EURO 2016.

Echipele de start:

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Marc Guehi, 3. Kieran Trippier - 26. Kobbie Mainoo, 4. Declan Rice - 7. Bukayo Saka, 10. Jude Bellingham, 11. Phil Foden - 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Dean Henderson - 3. Luke Shaw, 14. Ezri Konsa, 15. Lewis Dunk, 22. Joe Gomez, 8. Trent Alexander-Arnold, 16. Conor Gallagher, 24. Cole Palmer, 25. Adam Wharton, 17. Ivan Toney, 18. Anthony Gordon, 19. Ollie Watkins, 20. Jarrod Bowen, 21. Eberechi Eze.

Slovacia: 1. Martin Dubravka - 2. Peter Pekarik, 3. Denis Vavro, 14. Milan Skriniar (căpitan), 16. David Hancko - 19. Juraj Kucka, 22. Stanislav Lobotka, 8. Ondrej Duda - 26. Ivan Schranz, 18. David Strelec, 17. Lukas Haraslin. Selecţioner: Francesco Calzona.
Rezerve: 12. Marek Rodak, 23. Henrich Ravas - 4. Adam Obert, 6. Norbert Gyomber, 15. Vernon De Marco, 25. Sebastian Kosa, 5. Tomas Rigo, 7. Tomas Suslov, 11. Laszlo Benes, 13. Patrik Hrosovsky, 21. Matus Bero, 24. Leo Sauer, 9. Robert Bozenik, 10. Lubomir Tupta, 20. David Duris.

Articol recomandat de sport.ro
Aroganță? Olandezii au uitat cum îl cheamă pe Ianis Hagi
Aroganță? Olandezii au uitat cum îl cheamă pe Ianis Hagi
Citește și...
Germania s-a calificat în
Germania s-a calificat în "sferturi" la EURO 2024, după un meci întrerupt 20 de minute și cu trei goluri anulate

Germania s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale EURO 2024, după un meci uluitor cu Danemarca.

Prima surpriză din „optimile” EURO 2024: Elveția a eliminat Italia, campioana Europei. Viitoarea adversară din „sferturi”
Prima surpriză din „optimile” EURO 2024: Elveția a eliminat Italia, campioana Europei. Viitoarea adversară din „sferturi”

Italia, campioana europeană en-titre, a fost eliminată, sâmbătă (29 iunie), de Elveția, în optimile de finală ale EURO 2024, la Berlin.

"Dragonul" e gata de luptă. Radu Drăgușin, mesaj categoric înaintea meciului cu Olanda: "O să dăm totul pe teren"

Radu Drăgușin, 22 de ani, cel mai bine cotat fotbalist român al momentului, e pregătit pentru următorul meci de la EURO 2024, cel cu Olanda, din optimile de finală ale competiției.

Recomandări
Surse: Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal pentru ultraj şi purtare abuzivă, după ce l-a agresat pe Florin Roman
Surse: Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal pentru ultraj şi purtare abuzivă, după ce l-a agresat pe Florin Roman

Procurorii Parchetului General au anunţat, marţi, că au început urmărirea penală pe numele unui deputat din Parlamentul României pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la BAC 2024. Vezi care erau răspunsurile corecte
Rezolvarea subiectelor la Matematică de la BAC 2024. Vezi care erau răspunsurile corecte

Astăzi, absolvenții de liceu au susținut a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, proba obligatorie a profilului - Matematică.

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în mai mult de jumătate de ţară. Zonele în care vor fi furtuni puternice. HARTĂ
Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în mai mult de jumătate de ţară. Zonele în care vor fi furtuni puternice. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în mai mult de jumătate de ţară în următoarele 24 de ore.