In spital e o legenda vie. Si-a depasit drama doar pentru a salva micutii din ghearele cancerului


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 01:31
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2011 18:07
Categorie: Erou

Are un raspuns pentru toata lumea, pentru ca toti asteapta un raspuns de la ea. Este doctorul care nu a pronuntat niciodata cuvantul " cancer " in fata pruncilor, desi ii trateaza de asa ceva.

Numele ei este Margit Serban, si-a dedicat intreaga viata, Spitalului de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara.

Iunie 2001. Timisoara. Clinica de onco-pediatrie. Un copil bolnav de cancer limfatic era salvat de la moarte in urma unui transplant de maduva.

Profesorul Margit Serban vorbea atunci cu emotie despre o premiera medicala. Astazi, dupa 10 ani, este tot acolo gata sa lupte pentru copilasii bolnavi.

In fiecare zi gaseste zambetul, rabdarea si puterea pentru a-i incuraja pe cei aflati in fata unor diagnostice crunte.

"Nu aratam ca jelim, nici nu plangem, dar asta nu inseamna ca avem somnul linistit", a recunoscut Margit Serban.

Drama fiecarei mame ii aminteste de drama ei. Pentru ca desi putini stiu, Margit Serban ascunde o poveste tulburatoare. Este povestea unei femei cu sufletul spart in mii de bucati, dupa ce acum 20 ani, fiul ei a murit intr-un tragic accident.

"Dupa aproape doua luni de jale, in cele din urma a trebuit sa ma intorc la serviciu. Credeam ca n-o sa mai pot sa vad copii din prima zi a intoarcerii mele, dar mi-am dat seama ca locul meu este acolo si ca trebuie sa ma straduiesc si sa feresc alte mame sa ajunga in situatia mea", a povestit medicul.

Si asta face zilnic de peste 40 de ani. Atunci cand o cauti, o gasesti la spital. E prima si uneori pleaca ultima.

"Timisoara e mica si vezi atata lume ca te saluta: << Eu va stiu, mi-ati salvat copilul>>. Sunt lucruri care fac mult mai mult decat sa stau pe un sac de bani care nu mi-ar da atatea satisfactii", a mai spus prof. dr. Margarit Serban.

Este "tanti doctor " pentru bolnavi si "Frau" pentru studenti si discipoli. Cat va putea va avea grija de bolnavi, iar cand se va retrage vrea sa isi indeplineasca un vis: sa se apuce de pictura.

Voteaza-ti preferatul dintre cei 10 medici-eroi pana in data de 14 decembrie si poti castiga un set complet de analize. Intra aici si voteaza-ti preferatul!

VIDEO PROTVPLUS.RO