Vladescu: Nu modificam sistemul de taxe si impozite. Rectificam bugetul


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 21:42
Data publicarii: Vineri 23 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Boc si Vladescu

Ministerul Finantelor Publice nu ia in considerare, in acest moment, schimbarea filosofiei fiscale, potrivit ministrului Sebastian Vladescu.

Despre noile previziuni privind datele macroeconomice, Vladescu a spus ca va face o rectificare bugetara impreuna cei de la FMI, Banca Mondiala si Banca Centrala Europeana. 

Potrivit ministrului Vladescu, deficitul bugetar va fi la finele acestui an de 6,8% din PIB.

De luni, pana pe 4 august reprezentanti ai FMI si ai Comisiei Europene se vor afla la Bucuresti pentru o noua revizuire a programului multilateral de asistenta financiara.

Ministrul Finantelor a sustinut, intr-un interviu acordat saptamana trecuta "Ziarului Financiar", ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA.

Ulterior, premierul Emil Boc a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul a anuntat ca impozitul minim va fi eliminat in aceasta toamna, iar cota unica de impozitare de 16% va fi mentinuta.

Sursa: Pro TV

Vladescu anunta sfarsitul cotei unice, scaderea TVA si impozit progresiv
Specialistii FMI avertizeaza: greul de-abia acum incepe!
Vladescu: Impozitul minim trebuie eliminat, indemnizatiile - recalculate
VIDEO PROTVPLUS.RO