Comerciantii nu mai folosesc casele de marcat, iar piata neagra infloreste


Ultimul update: Marti 24 Iulie 2012 11:37
Data publicarii: Vineri 23 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Chiar daca s-a majorat taxa pe valoare adaugata, banii tot nu ajung la buget. Si asta pentru ca piata neagra a inflorit.

Practic, fiecare bon fiscal pe care nu il cerem dupa ce facem cumparaturi intarzie iesirea din criza. Inspectorii de la Fisc spun ca 2010 a adus o crestere cu 90% a cazurilor in care comerciantii nu folosesc casele de marcat.

Spre exemplu, sa aflam cat pierde statul din 50 de lei cheltuiti la piata. Cumparaturile au fost facute la zece comercianti diferiti si doar unul dintre ei a inregistrat banii primiti in casa de marcat si ne-a dat bon fiscal.

Asadar dovada - doar pentru 5 lei si 30 de bani, cat a costat branza. Astfel, statul a fost pagubit cu 9 lei, care reprezinta contravaloarea tva-ului pentru celelalte produse.

Pana cand autoritatile vor lua niste masuri concrete, dezavantajele le vor plati clientii, dar nu vom vedea mai multi bani la buget ceea ce va duce pentru acest an si pentru 2011 la o adancire a crizei, potrivit specialistilor.

4.000 de comercianti controlati de Fisc au fost prinsi ca isi tin casele de marcat doar pentru decor. Sunt de doua ori mai multi ca anul trecut.

Criza economica face bine la sanatate! Produsele fast food pierd teren
Romanii isi vand sangele ca sa iasa din criza. 60 de lei pentru 0,5 litri
Contrabanda cu legume e in floare! Piata neagra inghite 1,5 mld euro pe an
VIDEO PROTVPLUS.RO