Impozitul minim va fi eliminat din toamna si cota unica ramane la 16%
UPDATE: Dupa ce a dus la inchiderea a peste 100.000 de firme intr-un singur an, impozitul minim va fi eliminat din toamna. O spune chiar premierul.
Cam tarziu, raspund insa oamenii de afaceri, care sustin ca statul a pierdut mai mult decat a castigat de pe urma acestui bir.
O alta promisiune a prim-ministrului este mentinerea cotei unice la 16%. Promisiune sustinuta de mediul de afaceri care cere insa si alte facilitati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cum ar fi extinderea ajutorului de stat si pentru micii intreprinzatori. Pana acum, o companie primea ajutor de stat doar daca investea 10 milioane de euro si crea 100 de locuri de munca. Acum, oamenii de afaceri spun ca pragul investitiilor trebuie sa coboare la 20.000 de euro si 10 locuri de munca.
Discutia ramane deschisa.
Singurul program aprobat fiind cel legat de tinerii pana in 35 de ani care pot primi facilitati pentru prima firma.
Premierul nu a precizat daca impozitul minim va fi inlocuit de cel forfetar, asa cum declara ministrul de finante. Emil Boc a asigurat insa companiile ca nu se va atinge de cota unica si o va lasa la 16%.
Impozitul minim a fost introdus in mai 2009 cu valoarea de 500 euro, daca firmele au incasari de 12.000 de euro, si 10.000 de euro pentru sume de peste 30 milioane de euro.