Taxa pe viciu, majorata cu 50%!


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 03:32
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Foamea disperata de bani a Guvernului Boc naste masuri dintre cele mai drastice. Ministrul Finantelor a anuntat cu seninatate ca scumpeste cu 50% si tutunul si alcoolul mai repede chiar decat ne cer europenii.


Nu din grija, pentru sanatatea populatiei, ci din lipsa de lichididati. Deocamdata nu s-a anuntat data majorarii in avans a accizelor, dar pana acum majorarile s-au facut in fiecare an la 1 iulie.  In mod normal, acciza ar fi trebuit sa creasca de la 50 la 61 de euro pe mia de tigari.

O devansare ar insemna sa marim de anul acesta la nivelul prevazut pt anul 2010 , adica de la 50 la 74 de euro pe mia de tigari.

Producatorii de tutun spun ca asta va duce la scumpirea pachetului de tigari cu aproape 50%. De exemplu, un pachet din categoria medie care azi costa 5,80 lei, va ajunge sa coste 8,50 lei. In timp ce tigarile premium care costa acum 6,6 lei, vor costa 9 lei pachetul.

Producatorii sustin ca asta va duce doar la  dublarea contrabandei de tigari, in timp ce veniturile statului  vor ramane la fel sau chiar vor scadea.

In cazul producatorilor de alcool situatia este si mai ciudata, pentru ca acciza la alcool a ajuns de mult  la nivelul cerut de Comisia Europeana si nu mai este prevazuta nici o majorare.

Singurii castigatori ai cresterii suplimentare a accizelor ar fi contrabandistii. Castigurile acestora ar fi fabuloase, daca la noi pachetul de tigari ar ajunge la 8,50 lei adica peste 2 euro, in timp ce in Ucraina sau in Republica Moldova costa intre 20 si 50 de eurocenti.

Afla cati bani da Guvernul fiecarui minister!

S-a impartit cascavalul! Afla cat da Guvernul fiecarui minister
Marirea taxelor da oamenii afara!
In plina recesiune, Guvernul pompeaza bani in programul Rabla
VIDEO PROTVPLUS.RO