Se construiesc hypermarketuri si malluri, semn ca investitiile merg bine
Primim semne incurajatoare de la investitorii straini, care nu ezita sa vina cu bani in Romania, chiar si in vremuri ca acestea. La Oradea, de exemplu, nu mai putin de sase companii se pregatesc sa ridice centre comerciale.
Investitiile vin intr-o perioada in care vanzarile au scazut direct proportional cu veniturile cumparatorilor. Dar asta nu pare sa fie un impediment pentru oamenii de afaceri, care cred ca in cel mult doi ani, piata isi va reveni.
La Oradea, Kaufland, Lidl si Penny Market, au in plan sa deschida magazine, iar retailerul de materiale de constructii Dedeman si compania Decathlon, specializata in comertul cu articole sportive, au facut deja demersuri pentru ridicarea unor show-room-uri. Majoritatea investitorilor sunt din Germania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Toti investitorii vor sa inceapa constructia sau macar sa obtina autorizarea pentru lucrari anul acesta.
Asta inseamna ca in viitorul apropiat, la Oradea se vor construi, in paralel, nu mai putin de opt centre comerciale. Mai multe chiar decat in perioada de boom economic.
La Cluj, investitiile anuntate sunt mai putine, dar mai avansate ca faza de constructie.
Specialistii spun ca, in ciuda aparentelor, investitorii "intarziati" nu au decat de castigat. Aceasta pentru ca, spre deosebire de concurenta deja intrata pe piata, nou-venitii pot construi mult mai ieftin si vor avea mai putin de recuperat din investitie.