Lazea: Romania concureaza pentru investitii straine doar prin munca ieftina


Ultimul update: Duminica 15 Iulie 2012 13:30
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2011 00:51
Categorie: Stiri Economice
Afaceri

Romania concureaza pentru atragerea de investitii straine numai prin forta de munca ieftina si fiscalitatea relativ redusa sau inexistenta din unele zone, precum impozitul pe profit sau pe terenuri si case, considera Valentin Lazea.

El a citat un studiu realizat de specialisti ai Fondului Monetar International care arata ca investitorii straini sunt atrasi sa investeasca in sectoarele legate de export, cum ar fi industria, in principal de flexibilitatea fortei de munca si "adancimea financiara", si in servicii de dezvoltarea sistemului juridic si calitatea infrastructurii.

"In Romania pe niciunul dintre cele patru dimeniunii nu stam foarte bine. Concuram azi numai prin forta de munca ieftina si fiscalitatea relativ scazuta in anumite domenii - impozitul pe venit sau profit - sau inexistenta, cum ar fi impozitarea terenurilor si caselor", a spus Lazea la un seminar organizat de BNR.

Totodata, economistul a facut referire la un studiu realizat de Consiliul Investitorilor Straini, care ierarhizeaza proiectele de investitii in urma unei analize cost-beneficiu.

"De exemplu primele sase proiecte din clasament includ trei proiecte de infrastructura de transport, doua din sectorul energetic si un proiect de cercetare-dezvoltare", a spus Lazea.

Mugur Isarescu: Cresterea economica se poate face doar prin munca

Sursa: Pro TV

Ce afacere poti sa-ti faci cu 5.000 de euro?
Mare eveniment in estul Europei. Sase ministri arabi vor veni la Bucuresti
Constructorii din Romania isi pun sperantele in Rusia. Acolo se fac afaceri
VIDEO PROTVPLUS.RO