In dorinta de a reduce evaziunea fiscala, vom avea un impozit forfetar!
Vor creste darile pana la cer si pe langa cele existente isi fac loc si alte taxe. In dorinta de a reduce evaziunea fiscala si de a strange mai muti bani la buget, vom avea un impozit forfetar.
Toate aceste lucruri, deloc populiste, se afla in noua varianta, a Codului Fiscal, intrata de saptamana aceasta in dezbatare publica. Asa ca nu va feriti sa o comentati!
Apar dari noi! Finantele au scos de la naftalina impozitul forfetar, o idee din timpul guvernarii taraniste, pentru a le veni de hac celor care fenteaza statul.
Alegeri 2024
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
Cu alte cuvinte, companiile din domenii cu evaziune fiscala ridicata vor plati la stat o suma fixa, indiferent daca fac profit sau nu. Si asta pentru ca multi isi sporesc pe hartie cheltuielile pentru a evita impozitul pe profit.
Suna complicat, dar nu e. Multi sunt dispusi sa va treaca pe bonul fiscal o suma mai mare decat cea pe care o platiti cu adevarat.
Impozitul forfetar vizeaza sase domenii de activitate: industria alimentara si a bauturilor, comertul cu ridicata, comertul cu amanuntul, hotelurile si restaurantele, imobiliarele si constructiile, a declarat pentru Gandul ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.
Seful finantelor nu a precizat insa cum va fi aplicat acest nou impozit sau cat de mare va fi. Asa ca nici patronatele din domeniu nu s-au ingramadit sa-l comenteze.
Specialistii, insa, nu privesc cu ochi buni noua taxa: "Introducerea unui impozit de tip forfetar sugereaza incapacitatea fiscului de a aplica impozitele deja existente prin lege si aminteste de proiecte esuate precum impozitul pe scaunul de restaurant," a spus Razvan Voican, redactor sef adjunct, Ziarul Financiar.
Pe de alta parte, Guvernul intentioneaza si sa renunte la o parte din taxele specifice, cum ar fi cele impuse de agentiile guvernamentale. Sunt 480 de astfel de taxe si nu este inca foarte clar care vor ramane si care vor disparea.
In noul Cod Fiscal va fi inclusa si majorarea Contributiilor de Asigurari Sociale cu 3%.
Oficialii Ministerului de Finante au anuntat deja ca vor creste impozitele pe locuinte si masini cu 20,5% si ca persoanele care isi inchiriaza proprietatile vor da de acum incolo dari la stat de pana la patru ori mai mari.
Sursa: Pro TV
Etichete: cod fiscal, ministerul finantelor, Gheorghe Pogea, impozit forfetar,
Dată publicare:
02-03-2009 00:00