In curand va veti putea muta creditul la alta banca cu costuri mai mici


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 14:01
Data publicarii: Joi 22 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Informatie utila pentru toti cei care au un credit ipotecar si simt ca se sufoca. In curand va veti putea muta la o alta banca, daca negociati un imprumut mai avantajos.

Autoritatile discuta cu notarii si cu finantistii eliminarea sau macar diminuarea comisioanelor pe care un client trebuie sa le achite atunci cand cere o refinantare.

Dupa ce a plafonat comisionul de rambursare anticipata la maximum 1% fata de 5%, cat era inainte, Consiliul Concurentei isi doreste o noua masura pentru cei indatorati.

Autoritatile spun ca refinantarea creditului se va face cu niste costuri mai mici, iar oamenii nu vor plati o noua ipoteca si o noua evaluare a imobilului. In plus, taxele notariale vor scadea.

Autoritatile vor discuta saptamana aceasta si cu notarii si bancile, ca atunci cand un client se muta de la o banca la alta preluarea ipotecii sa se faca intre cele doua institutii, fara a mai implica un efort financiar din partea clientului.

Daca acum aveti un imprumut de 100.000 de euro la o banca si il puteti rambursa anticipat cu ajutorul altei banci care va ofera o dobanda mai buna, platiti un comision de 1%. Insa trebuie sa achitati un nou contract de ipoteca ce include onorariul notarului si extrasul de carte funciara, care costa peste 1.000 de euro. Plus o noua evaluare a imobilului si un comision de acordare a imprumutului.

Cei de la Consiliul Concrentei vor sa fixeze o taxa. Bancherii au dubii ca vor migra prea multi clienti.

Si totusi, daca acum dureaza peste o saptamana ca sa fie gata actele pentru transferarea creditului de la o alta banca, daca se schimba lucrurile birocratia s-ar reduce la 2 zile.

Tags: banci,

Romanii nu mai iau bani de la banci, apeleaza la camatari si la cunoscuti
Sfatul bancherilor: Pastrati-va banii in banca, nu-i mai tineti la saltea!
BNR, prudenta si vigilenta. Mentine dobanda de politica monetara la 6,25%
VIDEO PROTVPLUS.RO